Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Αν και διαφορετικό το Καρναβάλι Μεσσήνης συνεχίζει την μακρά ιστορία του συμπληρώνοντας φέτος 161 χρόνια! (video)

Αν και διαφορετικό φέτος παρόλα αυτά το Νησιώτικο Καρναβάλι δεν χάνεται, κληρονομείται, μεταλαμπαδεύεται και ξαναζωντανεύει… και συνεχίζει την μακρά ιστορία του συμπληρώνοντας την εφετινή χρονιά 161 χρόνια!

Φέτος το Νησιώτικο Καρναβάλι αποφεύγει τις συγκεντρώσεις! Τη φετινή χρονιά το άρμα του Μπεκρή θα μείνει σταθμευμένο!

Οι φωτιές δε θα ανάψουν την Κυριακή της Τυρινής!

Στο μυαλό μας θα σιγοκαίει η σκέψη να ανταμώσουμε του χρόνου όλοι γεροί και να χορέψουμε γύρω από τις φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης και στις πλατείες των χωριών μας.Ο Τυρής με τον Ταραμά δεν θα παλέψουν και η Σαρακοστή θα διαδεχτεί σιωπηρά την Τυρινή.

Η «γριά Συκού» θα γλιτώσει την κρεμάλα στην οποία την οδήγησε το θάρρος της να ερμηνεύσει το όνειρο του Ιμπραήμ Πασά που προμήνυε την ήττα του.Φέτος δε θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία για την καθιερωμένη Καρναβαλική παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας και τον σατιρικό λόγο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Το 2021 γιορτάζουμε διαδικτυακά την Αποκριά με ευχάριστες δράσεις και παιχνίδια. Υπομονή και υγεία μέχρι να έρθει η ώρα για το ξεφάντωμα χωρίς περιορισμούς. Υποσχόμαστε ότι η συνταγή του Νησιώτικου Καρναβαλιού, θα εκτελεστεί με απόλυτη επιτυχία, στην ώρα της.

Το Νησιώτικο Καρναβάλι με τα 161 χρόνια ιστορίας του, παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο, βασίζεται στο παρελθόν και σχεδιάζει το μέλλον του. Ιδού το σπο του εφετινού Καρναβαλιού, και το ηχηρό μήνυμα του Δήμου Μεσσήνης πως “η ιστορία του Νησιώτικου Καρναβαλιού δεν χάνεται, κληρονομείται, μεταλαμπαδεύεται και ξαναζωντανεύει…”