Δευτέρα
12
Απρίλιος
TOP

Αριστόδημος: Επιστολή-παράκληση προς το δήμο Μεσσήνης για εύρεση χώρου για το άθλημα της πάλη

Το άθλημα της Πάλης τα τελευταία χρόνια ανθίζει ξανά στην πόλη της Μεσσήνης, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Αριστόδημου, που στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει κατορθώσει να παρουσιάσει πλούσιο έργο τόσο σε επίπεδο ατομικών επιτυχιών των αθλητών και αθλητριών, αναδεικνύοντας πρωταθλήτριες Ελλάδος, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο έχοντας αναλάβει τη διοργάνωση αναπτυξιακών διοργανώσεων που έτυχαν μεγάλης επιτυχίας και αποδοχής από το σύνολο της ελληνικής κοινότητας της πάλης.

Ωστόσο μεγάλο αγκάθι και ζητούμενο για τον σύλλογο αποτελεί η απουσία ενός δικού του χώρου, που θα του προσφέρει τη δυνατότητα να ανθίσει ακόμη περισσότερο και να αναπτύξει το άθλημα, που μόνο ο Αριστόδημος καλλιεργεί στη Μεσσηνία.
Ο προβληματισμός των ανθρώπων του συλλόγου είναι μεγάλος. Αυτό τον προβληματισμό εκφράζει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργιόπουλος ο οποίος δίνει και μια ακόμα διάσταση μιλώντας για θεματικό τουρισμό τον οποίο δύναται να προσφέρει και να ενισχύσει ο Αριστόδημος μέσα από τις δράσεις του: “Οι πολίτες της Μεσσήνης και της Μεσσηνίας έχουν δει και καταλάβει την δυναμική του αθλήματος και του συλλόγου μας στη δημιουργία και αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού ως μέσω ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αλλά και της αθλητικής παιδείας στο νομό μας. Η δημιουργία ή παραχώρηση αθλητικού χώρου στο σύλλογο είναι για εμάς θέμα επιβίωσης και επικρότησης του έως τώρα έργου μας.
Εύχομαι οι υποσχέσεις για ανεύρεση χώρου για το σπίτι της πάλης στη Μεσσηνία και στην Μεσσήνη είναι το μοναδικό αγκάθι για την ομαλή λειτουργία μας και επιβίωσή μας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι ο ζήλος που διαθέτουμε, θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για να αποκτήσει ο νομός μας τη δική του παρουσία στην Ελληνική και γιατί όχι στην παγκόσμια πάλη.”
Επιστολή-παράκληση προς τον δήμο Μεσσήνης
Με αυτό το σκεπτικό και την μεγάλη ανάγκη για το δικό του “σπίτι”, ο σύλλογος έστειλε  επιστολή-παράκληση προς τον δήμο Μεσσήνης για την εύρεση χώρου για το άθλημα της πάλης: 
“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Ως Α.Σ.Μ. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ έχουμε την τύχη να εκπροσωπούμε το άθλημα της ολυμπιακής πάλης στο νομό μας. Όπως γνωρίζετε το άθλημα της πάλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, συνεπώς και με τον τόπο μας, παρόλο ότι ως την παρουσία του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ δεν είχε εκπροσωπηθεί στο νομό μας. Η παλαίστρα στην αρχαία Μεσσήνη όμως μαρτυρά την παρουσία του αθλήματος.
Πέρα από την εκγύμναση των αθλητών μας, από τον έμπειρο εκπαιδευτικό, προπονητή Α! και παλιό πρωταθλητή κύριο Γιώργο Ευθυμιάδη, προσπαθούμε να διαδώσουμε το άθλημα σε όλο το νομό μας διότι πιστεύουμε στην μοναδική παιδαγωγική του αξία και το πράξαμε ξεκινώντας προπονήσεις και στην Καλαμάτα.
Έχοντας την στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ), έχουμε διοργανώσει στην πόλη της Μεσσήνης πανελλήνια πρωταθλήματα, αναπτυξιακά τουρνουά και έχουμε στο σύντομο διάστημα της παρουσίας μας αναδείξει πανελλήνιους πρωταθλητές.
Με την διοργάνωση των παραπάνω αθλητικών δραστηριοτήτων μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την αξία του αθλητικού τουρισμού και την συμβολή του στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.
Εκφράζουμε την βεβαιότητά μας, ότι το συγκεκριμένο άθλημα σε συνδυασμό με την δυναμική που έχουμε αναπτύξει, την παρουσία της αρχαίας Μεσσήνης και τη σύνδεσή του με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό , αλλά και της εκπληκτική μας παραλίας, μπορεί να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη του νομού μας και του δήμου μας.
Βασική στρατηγική μας είναι η δημιουργία γυμναστηρίου πάλης στην έδρα του συλλόγου μας διότι πιστεύουμε ότι έτσι θα μας δοθεί η ευχέρεια ομαλής εξάσκησης του αθλήματος , αλλά και το χρόνο και το χώρο που χρειάζονται οι αθλητές μας για την σωστή και ασφαλή εκπαίδευσή τους.
Ο δήμος πρέπει να αγκαλιάσει το άθλημα της πάλης δίνοντάς του τον ελάχιστο χώρο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, παραχωρώντας χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, ώστε ο σύλλογός μας να αποχωρήσει από το κλειστό γυμναστήριο αποσυμφορίζοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε προτείνει διάφορα κτήρια και περιοχές εντός της πόλης που θα μπορούσαν να διατεθούν για αυτό το σκοπό.
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, μεγάλες διοργανώσεις και πρωταθλήματα εκτός του ότι προβάλλουν πανελληνίως την πόλη μας λειτουργούν ανταποδοτικά στην τοπική οικονομία, γεγονός που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες του τόπου μας που είναι χορηγοί μας. Παράλληλα δίνουν την ευκαιρία αξιοποίησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εργαλείου τοπικής ανάπτυξης που είναι ο αθλητικός τουρισμός.
Κύριε Δήμαρχε, σας μεταφέρουμε τις απόψεις για το άθλημά μας και τους σχεδιασμούς μας, και παράλληλα σας ζητούμε την έμπρακτη στήριξή σας για την εύρεση κατάλληλου χώρου .
Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι ο ζήλος που διαθέτουμε, θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για να αποκτήσει ο νομός μας τη δική του παρουσία στην Ελληνική και γιατί όχι στην παγκόσμια πάλη.
Να σας ενημερώσουμε πως η παγκόσμια ομοσπονδία προωθεί τους παράκτιους αγώνες ως ολυμπιακό άθλημα.
Η Ελληνική ομοσπονδία πάλης προωθεί το άθλημα με αναπτυξιακούς αγώνες, και εμείς αναλαμβάνουμε το βάρος να οργανώσουμε επίσημους αγώνες εδραιώνοντας έτσι την παραλία μας, ως αδειοδοτημένη περιοχή για τέτοιους αγώνες.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αναλάβουμε μέχρι και παγκόσμια πρωταθλήματα! Οι επίσημα αδειοδοτημένοι χώροι για παράκτιους αγώνες στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι.
Η Μεσσήνη έχει την δυνατότητα και μπορεί να αξιοποιήσει τη σύνδεση αθλητισμού και πολιτισμού, αλλά και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, καθώς ο τόπος μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Με την συνεργασία τοπικών σωματείων, δήμου και περιφέρειας και τα αδύνατα γίνονται δυνατά.!
Η Επένδυση στον αθλητικό τουρισμό μέσω Αριστόδημου είναι εφικτή και αποδεικτέα.
Επενδύστε στον αθλητισμό, στηρίξτε τον Αριστόδημο , δείτε το όραμα γιατί η πάλη…μπορεί!
Με εκτίμηση ο πρόεδρος
Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ”