Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αρχές καλοκαιριού το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Αρχές καλοκαιριού το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

385
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να επιδοτηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους αναμένεται να δώσει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» που ετοιμάζεται να προκηρύξει το υπουργείο Ενέργειας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προκηρυχθεί, σύμφωνα με πηγές, περί τoν Ιούνιο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, κατόπιν εντολής του υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, καταρτίζουν τον οδηγό εφαρμογής και εξετάζουν παρεμβάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών συμμετοχής και ενδεχομένως για τη βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων για ένταξη στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι επιλαχόντες στον τελευταίο κύκλο που είχε προκηρύξει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και η διαχειρίστηκε η παρούσα δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά – δηλαδή την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση των παρεμβάσεών τους.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής η φιλοσοφία των προηγούμενων κύκλων ήταν ο συνδυασμός της επιδότησης των παρεμβάσεων έως και κατά το 70% ανάλογα με το ΄ύψος του εισοδήματος των νοικοκυριών και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Η τελευταία αλλαγή που είχε γίνει ήταν ότι δεν υπήρχε περιορισμός για υπαγωγή στο πρόγραμμα, δηλ. μπορούσαν να υπαχθούν οικογένειες και ιδιοκτήτες ακινήτων ανεξαρτήτως εισοδήματος. Απλά για ατομικά εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ και οικογενειακά άνω των 40.000 δεν επιτρεπόταν η επιδότηση, αλλά υπήρχε η δυνατότητα άτοκων δανείων.

www.newmoney.gr