Πέμπτη
29
Ιούλιος
TOP

Ασφαλτόστρωση Νέας Εισόδου: Στόχος η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην κύρια είσοδο του νομού στην πόλη της Καλαμάτας

To έργο ασφαλτόστρωσης της Νέας Εισόδου Καλαμάτας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος  με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, σε σύσκεψη που συμμετείχαν επίσης οι διευθυντές των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων ΠΕ Μεσσηνίας, Δήμου Καλαμάτας,  ΔΕΥΑΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην κύρια είσοδο του νομού στην πόλη της Καλαμάτας.

Ως γνωστόν, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο: «Συντήρηση-Βελτίωση-Αναβάθμιση ασφάλειας στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα-Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Πύλος)», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το οποίο έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί το τμήμα Ακοβίτικα έως Αστυνομική Δ/νση, στο ρεύμα εισόδου της Καλαμάτας. Για την ολοκλήρωση του ρεύματος εισόδου έως Αρτέμιδος, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες, έπρεπε να αντικατασταθεί από τη ΔΕΥΑΚ αγωγός ύδρευσης, κάτι που υλοποιήθηκε άμεσα για να ολοκληρωθεί και το τμήμα αυτό.

Όσον αφορά το ρεύμα εξόδου της οδού, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το γεγονός της διέλευσης του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα έως την Καλαμάτα, ο οποίος προβλέπεται να κατασκευαστεί στα κατάστρωμα της οδού. Όπως ενημέρωσε ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΚ ο αγωγός που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι χαλύβδινος διατομής Φ800 και απαιτεί ιδιαίτερη κατασκευαστική μεταχείριση.

Ζητήθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας, να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατό ακριβώς η όδευση του αγωγού και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, στο ρεύμα εξόδου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, ώστε να προγραμματιστεί και η ασφαλτόστρωση αυτού του ρεύματος, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές στον ασφαλτοτάπητα και χρήζει άμεσης παρέμβασης.