Κυριακή
11
Απρίλιος
TOP

Αυστηρότερα μέτρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω COVID 19 – Πως θα εισέρχονται ασθενείς και συνοδοί

Αυστηρότερα τα μέτρα που θα λαμβάνονται από τούδε και στο εξής κατά την είδοσο ασθενών και συνοδών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως ανακοινώθηκε “από Δευτέρα 12/4/2021 και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη διασποράς του ιού SARS Cov2, υποχρεωτικά οι ασθενείς που έχουν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου καθώς και οι συνοδοί όσων από αυτούς είναι ανήμποροι, πριν έλθουν στο Νοσοκομείο, θα πρέπει να υποβάλλονται σε διενέργεια rapid test και να φέρουν μαζί τους αρνητική απάντηση.”

Σε ό,τι αφορά τους συνοδούς η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρει: Επίσης οι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται στα Τμήματα του Νοσοκομείου περιορίζονται αυστηρά σε ένα συνοδό για κάθε ασθενή (όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον ιατρό του Τμήματος). Οι συνοδοί αυτοί θα υποβάλλονται σε rapid test, που θα διενεργείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, μετά την υπόδειξη της σχετικής άδειας συνοδού από το Τμήμα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες επιβάλλουν αντικατάσταση του συνοδού, τότε υποχρεούται o αντικαταστάτης να προσκομίζει ο ίδιος, αρνητικό rapid test.”