Παρασκευή
26
Φεβρουάριος
TOP

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο ελκυστικούς

Αν θέλετε να γίνετε πιο ελκυστικοί έφτασε η στιγμή

να επενδύσετε σε ένα νέο άρωμα.

Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology, διαπίστωσε ότι το να είναι κάποιος ελκυστικός δεν σχετίζεται μόνο με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και με την μυρωδιά. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wroclaw της Πολωνίας διαπίστωσαν επίσης ότι και η φωνή είναι ένας παράγοντας που καθορίζει πόσο ελκυστικοί φαινόμαστε. Οι επιστήμονες εξέτασαν πόσο ελκυστικοί μοιάζουν οι άνθρωποι όχι μόνο σε ερωτικό επίπεδο, αλλά και σε φιλικό.

«Πρόσφατα, οι περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στο οπτικό μέρος της έλξης, όπως για παράδειγμα το ελκυστικό σώμα ή πρόσωπο. Παρ’ ολ’ αυτά, η βιβλιογραφία σχετικά με άλλες αισθήσεις και τον ρόλο τους στις κοινωνικές σχέσεις έχει αυξηθεί ραγδαία τελευταία και δεν πρέπει να παραβλέπεται.», αναφέρει η συγγραφέας της έρευνας Agata Groyecka.

Είναι εύκολο να κατανοήσουμε ότι η άσχημη μυρωδιά ή η τσιριχτή φωνή μπορεί να κάνει κάποιον λιγότερο ελκυστικό, αλλά οι έρευνες που έχουν γίνει σε αυτό το κομμάτι είναι λίγες.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι επιστήμονες συνδύασαν έρευνες 30 ετών που ήταν επικεντρωμένες στον ρόλο της φωνής και της μυρωδιάς. Αν και δεν έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα, η έρευνα μπορεί να ρίξει φως στους νόμους της έλξης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι άνθρωποι μπορούν να μαντέψουν το φύλο και την ηλικία βασιζόμενοι μόνο στην φωνή. Επιπλέον, οι ακροατές μπορούν να διακρίνουν αρκετά χαρακτηριστικά από την φωνή, όπως η κυριαρχία, η συνεργασία, την συναισθηματική κατάσταση, ακόμα και τον σωματότυπο. 
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες για κάποιον μόνο από την μυρωδιά του. Αντίθετα με την έλξη που νιώθουμε βάσει της εμφάνισης κάποιου και την τάση να επιλέγουμε ανθρώπους με αντίστοιχα χαρακτηριστικά με εμάς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι προτιμούμε τις μυρωδιές που είναι διαφορετικές από τις δικές μας. Όσον αφορά την φωνή, οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που η εμφάνιση και η φωνή τους ταιριάζει με αυτό που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι ως θηλυκό.

Από την άλλη, οι γυναίκες με χαρά ανταλλάσσουν το ένα ένα χαρακτηριστικό με το άλλο. Για παράδειγμα μπορεί να προτιμήσουν έναν άντρα που έχει «λιγότερο αρρενωπό σώμα» και πιο «αρρενωπή φωνή».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στην βρετανική έκδοση της HuffPost.