Τρίτη
27
Φεβρουάριος
TOP

Αυτοψία Αναστασόπουλου στα υπό εξέλιξη έργα στην 82η Εθνική οδό Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος

Σειρά έργων υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη στην 82η Εθνική Οδό από Καλαμάτα, Ασπρόχωμα έως Πύλο. Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε την εν λόγω εθνική οδό, στη θέση πριν την Καζάρμα όπου εξελίσσεται εργολαβία, 2 εκ. ευρώ, κυρίως με ασφαλτοστρώσεις και έργα οδικής ασφάλειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί τμήματα στο εν λόγω δίκτυο, όπως Ανάληψη – Βελίκα, Ριζόμυλο προς Δάρα, Ριζόμυλο έως γέφυρα Τζάνε και Ριζόμυλο προς Πύλο. Στην παρούσα φάση το έργο παρεμβαίνει κατά 1,6 χλμ. πριν την Καζάρμα, ενώ θα συνεχίσει με ασφαλτικές εργασίες και σε υπόλοιπα τμήματα ως την Πύλο.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, στην εν λόγω εθνική οδό θα υλοποιηθεί και έργο, προϋπολογισμού 450.000 €, το οποίο αφορά παρεμβάσεις σε στροφές της οδού στο τμήμα Χανδρινού – Πύλος και βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Ακόμα έργο, προϋπολογισμού 600.000 €, θα παρέμβει σύντομα με ασφαλτοστρώσεις, κυρίως στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο προγραμματισμός της ΠΕ Μεσσηνίας περιλαμβάνει έργο αντίστοιχο στον εθνικό άξονα Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία – Φιλιατρά, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, το  οποία θα συμβασιοποιηθεί το επόμενο διάστημα και θα παρέμβει αμέσως μετά τη διασταύρωση  Ζευγολατιού.

“Ο στόχος μας είναι”, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, “η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού μας δικτύου,  για αυτό και δρομολογούμε έργα ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και βελτιώσεων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών αρμοδιότητάς μας.”

Παρεμβάσεις της ΠΕ Μεσσηνίας στο εθνικό, επαρχιακό και δασικό οδικό δίκτυο

Κοπή κλαδιών, καθαρισμό ερεισμάτων και επενδεδυμένων τάφρων στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, υλοποιούν αυτή την περίοδο τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις καθαρισμών στο εθνικό δίκτυο στα τμήματα Καλαμάτα – Τσακώνα και Τσακώνα – Καλό Νερό, ενώ επούλωση λάκκων υλοποιείται σε επαρχιακές οδούς, ειδικότερα στην 7η και 2η, στα τμήματα Στάσιμο – Σκληρού και Καρυοβούνι – Μηλέα αντίστοιχα.

Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται και ο καθαρισμός διωρύγων και αποστραγγιστικών τάφρων στο δίκτυο του ΓΟΕΒ στην κάτω ζώνη.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις της ΠΕ Μεσσηνίας στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, οι οποίες υλοποιούνται κατόπιν συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα αρμόδια Δασαρχεία και την Πολιτική Προστασία, βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου στο δάσος της Βασιλικής, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του δρόμου Σταυρωτό Δενδρί – Νιοχώρι στο δημόσιο δάσος Ταϋγέτου ενώ εξελίσσεται η συντήρηση του δασικού δρόμου Μανδρέα – Ιμποβός – Ι. Μ. Σιδηρόπορτας Καρβελίου.