Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη στο σημαντικό έργο επέκτασης μαρίνας Μονεμβασιάς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης της μαρίνας της Μονεμβάσιας στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών κρηπιδωμάτων μαρίνας Μονεμβασιάς» το οποίο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει προϋπολογισμό 1.500.000€.

Το εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή προσήνεμου μώλου μήκους 55 μέτρων και ακρομωλίου μήκους 30 μέτρων και ανάδοχος είναι η εταιρεία «Δομική Κρήτης ΑΕ». Ο κ. Βερούτης είδε από κοντά την πορεία των εργασιών σε ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει εγκατασταθεί πλωτός γερανός που με την συνδρομή δύο εξειδικευμένων δυτών ποντίζει τους τεχνητούς ογκολίθους και δημιουργεί την υποθαλάσσια  θεμελίωση της μαρίνας.

Σε προτεραιότητα αμέσως μετά η εξωτερική θωράκιση της κατασκευής από φυσικούς ογκολίθους λατομείου βάρους 8 έως 10 τόνων, ενώ σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του ακρομωλίου αυτή θα γίνει αμιγώς από φυσικούς ογκολίθους.

Αυτοψία Βερούτη στις εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου Βατίκων

Ο κ. Βερούτης βρέθηκε παράλληλα σήμερα και στην περιοχή των Βατίκων όπου διαπίστωσε την ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου, που εκτός από το νέο χλοοτάπητα περιελάμβαναν και την ανακατασκευή της υπόβασης του γηπέδου, την δημιουργία αντικραδασμικής βάσης και την τοποθέτηση νέων γκολπόστ.