Σάββατο
27
Φεβρουάριος
TOP

Αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Τη διενέργεια περισσότερων δειγματοληπτικών ελέγχων για covid-19 ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος από τον ΕΟΔΥ. Το σχετικό αίτημα έγινε δια του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας και του επιστημονικά υπεύθυνου, ιατρού Παναγιώτη Κατσαφάδου.

Σε επίσκεψή του στο Κ.Υ. ο κ.Βασιλόπουλος ήμαρχος τόνισε ότι η δουλειά που σε τοπικό επίπεδο γίνεται είναι πολύ καλή, υπογραμμίζοντας ότι σημαντική είναι η συμβολή των ανθρώπων που υπηρετούν στις μονάδες υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος σε συζήτηση τόσο με τον κ. Κατσαφάδο, όσο και με τον συντονιστή δράσεων του ΕΟΔΥ στο Νομό Μεσσηνίας και του Κ.Υ. Καλαμάτας, Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερα τεστ στον πληθυσμό, από τον ΕΟΔΥ αλλά και τα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να εξαχθούν και καλύτερα συμπεράσματα για την πορεία της πανδημίας τοπικά. Άλλωστε ο Δήμος με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, από την πρώτη στιγμή έχει ανταποκριθεί και έχει στηρίξει και υλικά με την παροχή rapid test τη μονάδα.

Τέλος ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την όλη στήριξη, ενώ ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος ανέφερε ότι άμεσα θα γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες με σκοπό την αύξηση των ελέγχων.