Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Δήλωση του Ν. Αλεξανδρόπουλου: “Μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο πραγματικός αγώνας…”...

Δήλωση του Ν. Αλεξανδρόπουλου: “Μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο πραγματικός αγώνας…” – Οριστικά εκτός εκλογών

310
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μία αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Η Καλαμάτα του αύριο” Νίκος Αλέξανδρόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα εξελίχθηκαν αναφορικά με την ένσταση που είχε κατατεθεί και η οποία δεν έγινε δεκτή σε σχέση με τη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές. Αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος:

“‘Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους αγαπητούς συμπολίτες για όσα συνέβησαν σήμερα τις μεσημεριανές ώρες στα δικαστήρια της Καλαμάτας. Μέχρι τώρα γνώριζα ότι υπάρχει πολιτικό πραξικόπημα. Τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχει και δικαστικό πραξικόπημα. Έγινε τάχα δίκη επί της αιτήσεως μας που ούτε ενημερωθήκαμε εμεις ούτε ούτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας.Η δική τάχα έγινε στο ακροατήριο στο οποίο βρισκόμουν συνέχεια μέσα όταν τελείωσαν άλλες δικές άσχετες περί του αντικειμένου. Πέραν τούτου σήμερα 16 Μαΐου συνεχώς και εγώ και τουλάχιστον 5 με 6 άτομα απο το συνδυασμό μας ως και ο δικηγόρος μας και το άμεσο περιβάλλον του γραφείου του δικηγόρου επισκέπτομαστε ανα τέταρτο περιπου την προϊσταμένη της Γραμματείας του Πρωτοδικείου που είναι δίπλα στο γραφείο της κυρίας προέδρου και της ζητούσαμε να μας ενημερώσει περί του πότε θα γίνει η δίκη αυτό άρχισε από τις 10.30 το πρωί και συνεχώς μας έλεγε να μεταβούμε αργότερα. Αυτό γινόταν από όλους εμάς και από τους δικηγόρους μας δηλαδή καθε λιγα λεπτα περιου ένας από εμάς περνούσε και ρωτούσε την αρμόδια Προισταμενη της Γραμματείας. Ερωτούσαμε πολλές φορές και την γραμματέα του αρμόδιου τμήματος όλοι μας έλεγαν αργότερα. Τελικά περί ώρα 13.30 πέρασε άτομο του γραφείου του δικηγόρου μας. 13.45 περασε άλλο άτομο το γραφείο του δικηγόρου μας και ρώτησαν τι γίνεται πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση. Ουδεμία απάντηση εδωθει και έδειχνε η γραμματέας άγνοια ώρα 13.55 δηλαδή δύο παραπέντε πέρασα εγώ από το γραφείο της προϊσταμένης της Γραμματείας συνοδευόμενος από έναν υποψήφιο δημοτικό μου σύμβουλο και μου έδωσαν ευ απλού αντίγραφο αποφάσεως που ποτέ όμως δε μας είπαν ότι έγινε δική ούτε πότε δεν μας ενημέρωσαν ουδένα όλων ημών πότε θα γίνει και αν γίνει δικη.
Με έκπληξη διαβάσαμε ότι έγινε δίκη με τρεις δικαστές στο ακροατήριο του δικαστηρίου που επαναλαμβάνω είμαστε τουλάχιστον αρκετοί ενδιαφερόμενοι αναμένοντες το ενδεχόμενο να γίνει η δίκη.Ποτέ δεν αντελήφθην τέτοιο δικαστήριο πάντα εννοώ μετά τις 10.30 .Σε ρωτήση από το γραφείο του δικηγόρου μας προς την κυρία πρόεδρο ΠΕΡΙ ΩΡΑ 10,30 πότε θα γίνει δική απαντησε ότι ελέγχει τα χαρτιά δηλαδή τα έγγραφα που τις είχαμε δώσει ατύπως ως και τις δικαστικές αποφάσεις δηλαδή την νομολογία άνω των 15 αποφάσεων που της τα είχαμε δώσει όλα από την τρίτη 14 Μαιου. Είναι σαφές με τα ίδια τα λεγόμενα τους ότι τάχα Δίκη έγινε στο ακροατήριο από τις 10.30πμ έως τις 13.50μμ που όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε. Περιμέναμε αρκετά άτομα στο ακροατήριο και δεν έγινε το παραμικρό. Βέβαια η απόφαση γράφει. Ότι παραστάθηκε στο δικαστήριο ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας Βασίλειος Δημαρεσης και ότι ανέπτυξε τους ισχυρισμούς μας δηλαδή ότι αγόρευσε και έδωσε και προτάσεις. Προτάσεις επίσημες ποτέ δεν δοθεισαν. Ο κυριος Δημαρεσης ποτέ δεν παρασταθηκε στο ακροατήριο ποτέ δεν αγόρευσε στο ακροατήριο ποτέ δεν τον ενημέρωσαν ότι θα γίνει δικη και το μόνο που είχε συμβεί ήταν ότι όλα τα έγγραφα προτάσεις και νομολογία τα είχε δώσει ατύπως ανυπόγραφα ανεπίσημα από την Τρίτη 14 Μαΐου μόνο και μόνο προς διευκόλυνση της κυρίας προέδρου για ένα τόσο σοβαρό νομικο θέμα. Δυστυχώς βγήκε απόφαση χωρίς να ελέγξουν ούτε την νομολογία ούτε τις προτάσεις μας ούτε τον ίδιο το νόμο βάσει του οποίου αφού είχαμε 41 υποψήφιος στο Δήμο Καλαμάτας αρκούσαν για να είμαστε νόμιμοι για ανακήρυξη του συνδυασμού μας για τις εκλογές. Αυτό δεν το λέω εγώ το λέει ο νόμος καθαρά ξεκάθαρα. Και το επαναλαμβάνουν τουλάχιστον 15 δικαστικές αποφάσεις. Όλες αυτές για να της παράκαμψει για να μη χρειαστεί να απαντήσει για να μη χρειαστεί να τοποθετηθούμε υπεύθυνα επ ακροατήριω διά του πληρεξούσιου μας δικηγόρου βρήκε το σύστημα να κάνει δικη με σχεδιασμούς και τακτικές. Ακρότατα απαράδεκτες αξιόποινες ώστε να μην χρειαστεί να απαντήσει στα ερωτήματα και στους ισχυρισμούς μας που σαφώς είναι και αληθεις και νόμιμοι. Διαπίστωσε όλα αυτά ο δικηγόρος μας μέσα στο δικαστήριο μέσα στους διαδρόμους του δικαστηρίου κυριολεκτικά εξερράγη από αγανάκτηση.

Δηλαδη εκ του ότι τον ενεφάνισαν ως παρασταθέντα ως αναπτύξαντα τους ισχυρισμούς μας και δια καταθέσεως προτάσεων μας επί της τοιαύτης εκρήξεως του ουδόλως ηρνήθησαν το ψευδές περιεχόμενο ούτε γραμματείς ούτε η παριστάμενη ίδια η πρόεδρος ούτε επικαλεστείσαν ενδεχόμενη αβλεψία σφάλμα και λοιπά. Δηλαδή φεύγοντας από το δικαστήριο μετά του δικηγόρου μου είχαμε την βεβαιότητα ότι εμμένουν στο ότι τα χα ήταν αληθής η παράσταση και η αγόρευση του δικηγόρου. Αμέσως μετά ζητήσαμε με αίτηση αντίγραφο των πρακτικών της δικής δεν υπήρχαν πρακτικά τα συνέταξαν τα δακτυλογράφησαν εκείνη τη στιγμή και μας έδωσαν αντίγραφο.Στα πρακτικά βέβαια αναφέρουν ότι ούτε εμείς παρασταθηκαμε ούτε ο δικηγόρος μας. Δε λένε βέβαια εκεί ούτε ότι μας κάλεσαν ούτε καθοιονδήποτε άλλο τρόπο μας ειδοποίησαν. Με όλα αυτά αν δε λέγεται αυτό πραξικόπημα παρακαλώ τους πλέον συνετους συμπολίτες να του δώσουν ένα χαρακτηρισμό και να ενημερώσουν κι εμένα. Πάντως με ολα αυτά μας απηγορεύθη παράνομως το δικαίωμα του εκλέγειν. Διαβεβαιώνω όλους τους συμπολίτες ότι θα προχωρήσω με υπευθυνότητα νηφαλιότητα αλλά και πάντα ανυποχώρητα υπέρ του ορθού και του δικαίου και ορθό και δίκιο είναι ένα και μόνο. Να γίνει έλεγχος περί της ακυρώσεως των επόμενων δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας. Σαφώς δεν ευθύνομαι περί αυτού εγώ αλλά άλλοι που θεωρώ αναγκαίο και οι αρμόδιοι να τους υποδείξουν και να αναζητήσουν ευθύνες και ο λαός της Καλαμάτας να τους να τους έχει πάντα δακτυλοδεικτούμενους. Μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο πραγματικός αγώνας με συνεπεια με αγωνιστικότητα με αναζήτηση και απάντηση σε όλα τα ερωτήματα των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ στους συνεργάτες μου τους συμπολίτες που έδωσαν το παρών στον δίκιο ξεκάθαρο αγώνα μας και παραμένουμε πάντα αγωνισταί”.

Οριστικά εκτός προεκλογικής κούρσας ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος