Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Δίκη ΧΑ: Πως οι (γιαλαντζί) ιδεολόγοι τσαμπουκαλήδες έγιναν για μια αναστολή… τιμητές της «φουκαριάρας της μάνας τους»

Σήμα κατατεθέν τα μαύρα μπλουζάκια, το βλοσυρό ύφος οι αγκυλωτοί σταυροί (ακόμα και σε τατουάζ) τα καδρόνια, οι τσαμπουκάδες –πάντα με θύματα αδύναμους και ανθρώπους που απόψεις τους δεν ταίριαζαν με τη δικιά τους- αλλά και οι δολοφονίες στα σκοτεινά…

Αυτοί ήταν οι «300», όχι του Λεωνίδα φυσικά, αλλά του Μιχαλολιάκου, που με… φερετζέ το βουλευτικό αξίωμα δεν δίστασαν να χτυπήσουν φωτορεπόρτερς που έμπαιναν στο δρόμο τους, να χαστουκίσουν on air γυναίκες και να θεωρήσουν ότι είναι στην κορυφή του Ολύμπου τουλάχιστον!

Όλα τα… ωραία όμως κάποτε τελειώνουν!

Ο φερετζές… έπεσε, οι τσαμπουκάδες φόρεσαν  κουστούμια, οι αγκυλωτοί σταυροί κρύφτηκαν και η πίστη στην ιδέα, την πατρίδα και τον αρχηγό «θάφτηκαν» για χάρη της… φουκαριάρας της μάνας τους!

Χρειαστήκαν 5,5 χρόνια και πάνω από 450 συνεδριάσεις για να καταδικαστούν τελικά και να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση»!

Και τώρα οι κατηγορούμενοι βγήκαν από την τρύπα τους για να κάνουν τι; Μα φυσικά για να ζητήσουν την επιείκεια της δικαιοσύνης ώστε να μην πάνε φυλακή προβάλλοντας κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία επιστρατεύοντας γνωστούς και φίλους ακόμα και «τη φουκαριάρα τη μάνα τους»!

Και κάπως έτσι τα τάγματα εφόδου έγιναν «πριγκηπέσσες» και οι δήθεν ηγέτες, τουλάχιστον ταπεινοί και… κατατρεγμένοι!

Τα πεϊνερλί του Μπούκουρα

«Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας», είπε η συνήγορός του, διεκδικώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

Από τον παιδοψυχολόγο στον ιερέα αδελφό!

Παρών και ο Ηλιόπουλος αλλά αντ΄ αυτού στο ξεκίνημα μίλησε ο δικηγόρος του λέγοντας:

«Έχουν δύο ανήλικες κόρες με τη σύζυγό του. Κατά την προφυλάκιση του δεν υπέπεσε σε κανένα παράπτωμα. Τα δύο μικρά κορίτσια του έχουν στιγματιστεί. Η μικρή γεννήθηκε λίγο αφού είχε μπει στη φυλακή. Είναι πολύ μικρές για να αντιληφθούν αλλά πολύ μεγάλες για να πληγεί η ψυχούλα τους. Όταν είχε περιοριστικούς όρους είχε κάνει αίτηση για να πάει στο εξωτερικό . Όντως έγινε δεκτή και πήγε στο συμβούλιο της Ευρώπης. Θα μπορούσε να έχει πάει στις Βρυξέλλες και να εξαφανιστεί, όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο. Είναι ένας άνθρωπος ήρεμος, ήταν ο μόνος βουλευτής που πάλεψε για να μην γίνονται βίαιες ενέργειες…»

Μετά πήρε τον λόγο ο Ηλιόπουλος λέγοντας:

«Παρά τη πικρία μου και τη στεναχώρια μου για την καταδίκη και θα ήθελα να έχω το δικαίωμα να πάω στον επόμενο βαθμό. Έχω εκτίσει 18 μήνες προφυλάκισης. Θέλω να πάω στο εφετείο για να βγάλω το στίγμα από πάνω μου, όχι τόσο για μένα αλλά για τις κόρες μου. 

Από πολύ μικρή ηλικία έπαιζα μουσική και είχα στούντιο ηχογράφησης, όταν εξελέγην συνέχισα στην αρχή, το 12 γνώρισα τη σύζυγό μου, όπως είχα πει στην απολογία μου φυλακίστηκα ένα μήνα μετά το γάμο μου. Η κόρη μου γεννήθηκε 13 μέρες αφού φυλακίστηκα. Η χειρότερη τιμωρία ήταν ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν μέσα από τον Κορυδαλλό. Βγαίνω έξω τον Ιούλιο του ‘15 , τηρώ απαρέγκλιτα τους όρους, έχω μόνιμη κατοικία. Έχω ξεκινήσει μια εργασία εδώ και κάποιους μήνες, πώληση βιολογικών προϊόντων μέσω διαδικτύου. Από σας θέλω μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω τη ζωή μου με την οικογένειά μου. Δε ζητώ κάτι παράλογο. Να σας πω ότι θα πληγωθούν τα μικρά παιδιά; Ότι βλέπουν παιδοψυχολόγο; Σας παρακαλώ μη με εξοντώσετε εμένα και την οικογένειά μου».

Μετά κατέθεσε ο ιερέας αδελφός του

«Είμαι ο αδερφός του. Αυτό που ήθελα να πω είναι ένας άνθρωπος της προσφοράς. Έξω είναι χρήσιμος ο Παναγιώτης. Είναι αρωγός στην οικογένεια του και τον έξω κόσμο. Βοηθά σε πυρκαγιές και πλημμύρες. Έξω θα είναι χρήσιμος, μέσα θα είναι καταστρεπτικό. Για την οικογένεια του που δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει. Οι ανιψιές μου καταλαβαίνουν την κατάσταση. Οικονομικά όλο του το είναι ,πλέον έχει αφήσει την πολιτική, έχει επικεντρωθεί μόνο στην οικογένεια του και την επιχείρηση».

Στα χέρια του Θεού και της… συνείδησης των δικαστών!

Aναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Χρήστου Παππά ζήτησε από τους δικαστές η υπεράσπιση του. Όπως υποστήριξε  ο συνήγορος του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή το δικαστήριο θα πρέπει να δώσει αναστολή στον Παππά γιατί δεν θα πρέπει να εκφέρει το παράπονο ότι εκτίει μια ποινή που δεν πρέπει να εκτίει. «Πιστεύω ότι θα κάνετε αυτό που θα σας πει η συνείδηση σας. Στο Θεό και στα χέρια σας η απόφαση» είπε ο συνήγορος.

«Λαγός» ο Λαγός πάει στο Ευρωδικαστήριο!

Ο Γιάννης Λαγός αρκέστηκε σε δήλωση και… απειλές! Την δήλωση διάβασε ο συνήγορος του: «Το δικαστήριο  ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου με καταδίκασε βάση εντολών, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαικά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα 5,5 χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές ενώ όφειλε να είναι τυφλή αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Για… περιορισμένες εμφανίσεις ο «διευθυντής»!

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε την… τιμή στους δικαστές και εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να διακηρύξει την αθωότητά του και να ζητήσει αναστολή:

Μεταξύ άλλων ο Κασιδιάρης είπε:

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Ο εισηγητής του βουλεύματος (σ.σ. εννοεί τον κ. Νίκο Σαλάτα που είχε τη γνώμη πως δεν μπορεί να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση ελλείψει οικονομικού κινήτρου) και η εισαγγελέας επί οκτώ ώρες δήλωσαν πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο τότε και τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, είμαι αθώος.
Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο και εάν δεν την πάρω την αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί μέχρι να προσδιοριστεί το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή. Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο.
Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.
Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Το «βραχιολάκι» του Γρέγου και η μανούλα του Καιάδα

«Υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη εάν οδηγηθεί στη φυλακή» επικαλέστηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπεράσπισή του ζήτησε, αντί άμεσης έκτισης, το δικαστήριο να διατάξει κατ’ οίκον περιορισμό με χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού όπου κατοικεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Ο συνήγορος του Γ. Γερμενή γνωστός και ως “Καιάδας”, ζητεί αναστολή με κατ΄οίκον περιορισμό και εφαρμογή του ευεργετήματος με “βραχιόλάκι”

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του λέγοντας:

«Πρέπει να εργασθεί γιατί δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στην φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και αλλά παιδιά»

Αλλά και ο Καιάδας ζήτησε αναστολή λέγοντας:

«Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκιση μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» είπε και συνέχισε:

«Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Λαγού με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία… Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει «ντε και καλά» αρνητικό πρόσημο

Η συνήγορος, που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, επικαλέστηκε και για τους δύο οικογενειακούς λόγους, επισημαίνοντας πως έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο, επιχειρηματολογώντας για το θέμα της αναστολής, υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή και να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια… Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή», πρόσθεσε.

Έγραψε και τραγούδι κατά της βίας ο φιλάνθρωπος Πατέλης!

Για τον Γιώργο Πατέλη τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο ζήτησε να ανασταλεί η ποινή του, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:  «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί… Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ.

Τα δάκρυα της αρραβωνιαστικιάς

Για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του. Εμφανώς ταραγμένη η μάρτυρας ανέφερε ότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών. Ανέφερε πως δεν εργάζεται και πως ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η μάρτυρας δήλωσε ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιω. Καζαντζόγλου. Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Έχει «προσφέρει» δύο… παιδιά στην ελληνική κοινωνία!

Ο συνήγορος του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, υποστήριξε ότι ο εντολέας του έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Όπως είπε έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά, είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. «Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για κοινωνία» υπήρξε το επιχείρημα του συνηγόρου.

Έχει λευκό ποινικό μητρώο, εκτός από τη δολοφονία που είναι… περιπέτεια!

Για την ανθρωποκτονία του Πακιστανού Σαχ. Λουκμάν, οι δύο δράστες που στην παρούσα δίκη καταδικάσθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αιτήθηκαν αναστολή υποστηρίζοντας ότι, ο μεν πρώτος Διονύσης Λιακόπουλος «έχει λευκό ποινικό μητρώο … εκτός βεβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης» επεσήμανε ο συνήγορος του, αναφορικά με τη δολοφονία του Σ. Λουκμαν. Ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, «θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια του επανέλθει στην κοινωνία».

Αναφορικά με το συγκατηγορούμενό του Χρ. Στεργιοπουλο, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του». Σαν «περιπέτεια με τον Πακιστανο» χαρακτήρισε μάλιστα την δολοφονία του Σαχζαρ Λουκμάν από τον εντολέα του Χρήστο Στεργιόπουλο, ο συνήγορος του.

«Ποτέ αλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα. Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος» είπε.

Πρώτη φορά σας βλέπουμε!

Ο πατέρας του Κων. Μπαρμπαρούση, είναι ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, παρόλα αυτά εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τον γιό του για να τον υπερασπισεί.

«Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς καμιά κότα κανένα αυγό η γιαγιά….», είπε στο Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει
Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα
Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;
Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα ….Έχω πρόβλημα και η γυναίκα μου προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών

Αποχωρώντας ο μάρτυρας υποβασταζόταν από τον γιό του ο οποίος ρώτησε  την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει:

«Ε… τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…», του απάντησε εκείνη.

Το αυτοάνοσο και η αξιωματικός

Ο δικηγόρος του Πολ. Ζησιμόπουλου υποστήριξε πως ο εντολέας του δεν είναι φυγόποινος.

«Έχει ένα παιδί 10 χρόνων, το οποίο πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Η σύζυγός του είναι εν ενεργεία αξιωματικός στο 401 και τώρα λόγω της επιφυλακής απουσιάζει συνεχώς. Άρα, αν μπει φυλακή, θα μείνει ένα παιδί στο σπίτι μόνο» είπε, μεταξύ άλλων.
Πηγή: newsbreak.gr