Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

Δείτε πως τίμησαν Καλαμάτα, Τρίπολη και Κυπαρισσία την Εθνική μας Επέτειο -Τα ενωτικά μηνύματα (video)

Στην Καλαμάτα που πρώτη απελευθερώθηκε πολλά ήταν διαφορετικά. Όπως φυσικά και στις υπόλοιπες πόλεις. Στις εορταστικές εκδηλώσεις σημείο αναφοράς ήταν το Ηρώο στην πλατεία 23ης Μαρτίου, αλλά και ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού με την καθιερωμένη δοξολογία.

Στην ίδια κατεύθυνση με τα όσα επεσήμανε ο Ποιμενάρχης της Μεσσηνίας και τα μηνύματα των υπολοίπων εκπροσώπων που έδωσαν το παρών  στην Καλαμάτα. Όλων οι αναφορές είχαν να κάνουν με τις προκλήσεις του παρόντος και τα ιστορικά διδάγματα της θυσίας των Ηρώων του ’21.

Το πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν διαφορετικό και φυσικά λιτό στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Επισκέπτης και το… χιόνι τέτοια μέρα, που όμως δεν κατάφερε να ανακόψει την ουσία των μηνυμάτων της Ενότητας την οποία και όλοι προσέγγισαν.

Με κατάνυξη και όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες έγινε η δοξολογία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία και στην Κυπαρισσία. Σε αυτήν χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας και όλοι στάθηκαν ευλαβικά τιμώντας τη θυσία των αγωνιστών του 1821.