Πέμπτη
25
Φεβρουάριος
TOP

Δρομολογούνται παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας – Τι σημειώθηκε στην ευρεία σύσκεψη (video)

Πολύωρη, ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών, της Κ/Ξ «Μορέα», μελετητών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Αντικείμενο της σύσκεψης -θα ακολουθήσουν κι άλλες το αμέσως επόμενο διάστημα- τα αντιπλημμυρικά έργα αποκατάστασης μειωμένης παροχετευτικότητας αποδεκτών ομβρίων, στο πλαίσιο του έργου παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, στο τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα.

Παρουσιάστηκαν στοιχεία και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελετητών, των αρμόδιων υπηρεσιακών του Δήμου και του Υπουργείου καθώς και συμμετοχή στη συζήτηση εκπροσώπου του «Μορέα», για όλα τα σημεία της προκαταρκτικής μελέτης και της προμελέτης μειωμένων απαιτήσεων περιοχής ανάντη και κατάντη της Περιμετρικής οδού Καλαμάτας. .

Υπήρξε αποτύπωση των βημάτων που σε σύντομο χρόνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έως την επόμενη σύσκεψη θα έχει καθοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των πολύπλοκων διαδικασιών που απαιτούνται και οι οποίες θα οδηγήσουν στην εκκίνηση των εργασιών εκτέλεσης του κορυφαίας σημασίας έργου για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση του Υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή με την οποία πλέον τρέχουν οι διαδικασίες με συμπληρωματικές εργασίες μέσω της Σύμβασης Παραχώρησης με τον Μορέα για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και Περιμετρικής οδού Καλαμάτας, συνολικής δαπάνης 79 εκατ. €, περιλαμβανομένου και του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.