Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου

623
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.30, εγκαινιάσθηκε στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας η έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο: «Μορφές και χρώματα». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, ελευθέρου σχεδίου και μπατίκ των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων.

Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε, συνεχάρη θερμά το Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτη Λαμπρινίδη και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το ποιοτικό έργο, το οποίο παράγουν, με αποτέλεσμα την αύξηση των μαθητών κατά 20% περίπου τη χρονιά που πέρασε.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πανθομολογούμενο ότι στηρίζει ουσιαστικά τον πολιτισμό, διαθέτοντας τους αναγκαίους πόρους και συνεργαζόμενη αρμονικά με τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολών, τους γονείς και τους ανθρώπους του πολιτισμού. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καλαμάτας μόνο κέρδη αθροίζει από την πολιτιστική προσπάθεια που έχει γίνει διαχρονικά.
Επίσης, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί από τεχνική άποψη το στούντιο του Μεγάρου Xορού και μπορεί να χρησιμοποιείται και για εικαστικές εκθέσεις.
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και καλή επάνοδο σε όλους το Σεπτέμβριο.

Διάρκεια έκθεσης έργων σπουδαστών: 28/06 – 31/8/2018
Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, 19.00 έως 22.00
Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα, τηλ.27210 28864.

Σημειώνεται πως, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που υπήρξε στην έκθεση «επιλογές 3», στη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος», δίδεται παράταση. Η έκθεση ξεκινά με νέο ωράριο, από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, μεταξύ των ωρών 10.00 και 13.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στη Δημοτική Πινακοθήκη, Παπάζογλου 5.