Τετάρτη
24
Φεβρουάριος
TOP

Εμβολιασμοί παιδιών τσιγγάνων την Κυριακή από το Δήμο Καλαμάτας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ο εμβολιασμός και η παιδιατρική εξέταση παιδιών Ρομά στο Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υγεία για Όλους». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας και είναι προγραμματισμένη μεταξύ 9.30 π.μ. έως 2 μ.μ.

Η ιατρική παρέμβαση στο Δήμο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με την 6η ΥΠΕ, το Δήμο Καλαμάτας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την παιδιατρική κλινική «Μητέρα», το Γ.Ν. Καλαμάτας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που συνέταξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, Ομ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας.

Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • – Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας
  • – Πνευμονιόκοκκου
  • – Μηνιγγιτιδόκοκκου

Η δράση έχει τη στήριξη των Υπουργείων Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.