Πέμπτη
25
Φεβρουάριος
TOP

Ενημερωτική σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας για τα ζητήματα Πρόνοιας

Δράσεις και έργα που την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη (Δημοτικά Υπνωτήρια κ.ά.), βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής σύσκεψης πουπραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και στη διάρκειά της συζητήθηηαν τα κοινωνικά θέματα και τα ζητήματα Πρόνοιας, που για το δήμο Καλαμάτας αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας και στο πλαίσιο αυτό διαρκής είναι η προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης των δημοτικών δομών, προκειμένου να καλύπτονται στο μέτρο του δυνατού, οι αυξημένες ανάγκες ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των υπό ίδρυση δομών που διεκδικούν χρηματοδότηση, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.  Επίσης συζήτηση υπήρξε και για τη βοήθεια που ο Δήμος προτίθεται να προσφέρει προς τις τοπικές δομές Υγείας, στο πλαίσιο των εμβολιασμών κατά του Covid-19, με την πρόσληψη δύο νοσηλευτών/τριων ορισμένου χρόνου.

Κατεύθυνση, όπως αυτή δόθηκε για ακόμα μία φορά από τον Δήμαρχο, η ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου ο Δήμος και οι δομές του να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε οδηγία η Υπηρεσία να εξετάσει την αύξηση (με κριτήρια) οικογενειών και ατόμων που στηρίζονται από το Δημοτικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Συσσίτιο. Επίσης να αναζητηθεί χώρος για τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Καλαμάτα, ενώ συζήτηση υπήρξε για τους Παιδικούς Σταθμούς Βέργας και Αρφαρών, καθώς και τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού που να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου.