Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Επαφές Μαντά με Χαραλάμπους για τα υδατοδρόμια στη Μεσσηνία – Μέσα… και...

Επαφές Μαντά με Χαραλάμπους για τα υδατοδρόμια στη Μεσσηνία – Μέσα… και η Κυπαρισσία

461
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις “Αναπτυξιακές προοπτικές από τη λειτουργία υδατοδρομίων στη Μεσσηνία” γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του μετά και από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε. Νικόλαο Χαραλάμπους ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς. Ο κ. Μαντάς παράλληλα πέρα από τις γνωστές περιοχές για Καλαμάτα και Πύλο που τρέχει η διαδικασία, έθεσε και το ζήτημα για την Κυπαρισσία του να μπει στον σχεδιασμό και όπως αναλυτικά σημειώνει:

 

“Η λειτουργία υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού, που αποτελεί για τη Μεσσηνία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με ιδιαίτερα οφέλη για τις περιοχές εγκατάστασης. Η αξιοποίηση των υδροπλάνων θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις μεταφορικού έργου επιβατών και την κάλυψη συγκοινωνιακών, τουριστικών και περιηγητικών αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκα τον κ. Χαραλάμπους Νικόλαο, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε., με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές ανάπτυξης υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στο Νομό Μεσσηνίας.

Η Καλαμάτα, η Πύλος και η Καρδαμύλη αποτελούν ασφαλώς ελκυστικές περιοχές για τις εταιρίες διαχείρισης υδατοδρομίων. Για τις δύο από αυτές περιοχές (Καλαμάτα, Πύλο) έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες αδειοδότησης με αυτή της Πύλου να έχει προχωρήσει αρκετά, έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο να είναι σε θέση άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξή τους.

Με τον κ. Χαραλάμπους συμφωνήσαμε ότι η Κυπαρισσία αποτελεί επίσης μια σημαντική περιοχή, η οποία πρέπει να ενταχθεί στον σχεδιασμό των εταιριών διαχείρισης και ανάπτυξης υδατοδρομείων, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του λιμανιού αλλά ιδιαίτερα τη γεωγραφική του θέση, στοχεύοντας στην τουριστική διασύνδεσή της κυρίως με τα νησιά του Ιονίου.

Όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν απαιτείται αγαστή συνεργασία μεταξύ των αυτοδιοικήσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού, των λιμενικών ταμείων και του κράτους. Πάνω από όλα όμως απαιτείται η ιδιωτική πρωτοβουλία, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού να σχεδιάσει και να δημιουργήσει, ειδικά τουριστικά προγράμματα, που θα αξιοποιήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος.

Ήδη το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, που θα επιτρέπει τη δημιουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, κάτι που εδώ και χρόνια επιμελώς η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε στα συρτάρια της.

Στόχος είναι του χρόνου το καλοκαίρι να ξεκινήσουν τις πτήσεις τους τα πρώτα υδροπλάνα στη χώρα μας.

Περικλής Π. Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας

Νέα Δημοκρατία”