Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Η Αρχαία Μεσσήνη «φωνάζει»… Ακούει κανείς;;;

Ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, έκρουσε τον κώδωνα της εγκατάλειψης της Αρχαίας Μεσσήνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μίλησε για τα απλά, έλλειψη πινακίδων, θέσεων στάθμευσης αλλά και για τα πιο σύνθετα όπως τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, τους δρόμους πρόσβασης, την προβολή και προώθηση της περιοχής. Και με λίγες κουβέντες ανέπτυξε την αγωνία του για την περιοχή. Την αγωνία, που πηγάζει από την αγάπη του για την αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Που να φανταστεί ο άνθρωπος, ότι μόνος του κατάφερε να ανακαλύψει μια ολόκληρη πόλη,ενώένα ολόκληρο κράτος, Δήμος και Περιφέρεια με ισχυρούς οικονομικούς πόρους δεν μπορούν ή χειρότερα αδιαφορούν στο να πράξουν τα αυτονόητα.

Διανύουμε το δεύτερο μισό του Προγράμματος Στήριξης 2014-2020 και ακόμη και σήμερα η ένταξη του δρόμου Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, όπως πολλές φορές έχει εξαγγελθεί από την Περιφερειακη Αρχή, δεν έχει προχωρήσει. Ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Μεσσηνίας, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, στερείται μια αξιοπρεπούς οδικής πρόσβασης.

Και αντί η Περιφερειακή Αρχή να δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση σε όλα αυτά, έδωσε στη δημοσιότητα τα έργα και τις παρεμβάσεις της στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, που δημοπρατήθηκαν τον μήνα Αύγουστο. Και με το γνωστό αλαζονικό ύφος, καυχιέται γιατί πράττει τα αυτονόητα.

Η Αρχαία Μεσσήνη μπορεί να αποτελέσει το όχημα για οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Μεσσηνίας. Γιατί ο αρχαιολογικός χώρος συνδέεται με το πολιτισμικό, το τουριστικό και το γαστρονομικό προϊόν του τόπου μας.

Και θα έπρεπε όλοι μας να προβληματιστούμε, όταν ένας λαμπρός επιστήμονας όπως ο κ. Θέμελης εγκαλεί όλους μας για την εγκατάλειψη της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η Αρχαία Μεσσήνη «φωνάζει»… Ο κ. Τατούλης ακούει;;;

Περικλής Μαντάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας