Παρασκευή
27
Μάιος
TOP

Η Ελλάδα… κινδυνεύει – Πλήρης η αποτυχία της πολιτικής κατευνασμού -Συνταρακτικές εκτιμήσεις από Φίλη (Video)

Την πεποίθησή του πως η χώρα διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, με την απειλή της Τουρκίας να είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη, εξέφρασε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο διδάκτορας Γεωπολιτικής Γεώργιος Φίλης, κάνοντας λόγο για μια διαρκή προκλητικότητα. Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε απολύτως αναμενόμενες και τις τελευταίες κινήσεις Τουρκίας που ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική, έχοντας αρχικά δημιουργήσει θέμα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη συνέχεια, το ίδιο θέμα, στο… ίδιο το Αιγαίο, καθώς έχει ανοίξει την βεντάλια των διεκδικήσεών της σε όλη την ελληνοτουρκική… γραμμή αντιπαράθεσης, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» του κ. Ερντογάν.

«Προς τι η έκπληξη σε όλους αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ό,τι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε με τους Τούρκους που λειτουργούν χωρίς καμία πρόβλεψη για το Διεθνές Δίκαιο;», διερωτήθηκε ο διακεκριμένος επιστήμονας και άριστος γνώστης του ζητήματος, ο οποίος προκάλεσε τον προβληματισμό όλων, με την τοποθέτησή του, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, εστιάζοντας στα γεγονότα του 1987. «Αυτό που συμβαίνει τώρα και οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν σαν να… μην τρέχει κάστανο, συνέβη το 1987 και παραλίγο να γίνει πόλεμος! Ήταν ακραίοι φασίστες τότε στην κυβέρνηση και τώρα είναι ψύχραιμοι ή τώρα είναι άνθρωποι του κατευνασμού οι οποίοι θα μας… φέρουν τον πόλεμο με την πολιτική που ακολουθούν, ενώ αυτοί που φέρθηκαν ψύχραιμα το 1987, απέτρεψαν τον πόλεμο;», σημείωσε με νόημα τονίζοντας πως η χώρα μας, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

«Είτε θα αποφασίσουμε στα 200 χρόνια που γιορτάζουμε την ανεξαρτησία μας, είτε θα συνομιλήσουμε με την Ιστορία, γιατί σε αυτό το σημείο, μας οδήγησαν τα 40 χρόνια ολιγωρίας μας», σημείωσε εμφατικά ο Γιώργος Φίλης, προβλέποντας ότι ο Μάρτιος, θα είναι «καυτός» και αναλύοντας λεπτομερώς, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν κάνοντας ειδική αναφορά σε ένα τρίπτυχο δράσεων. Καταλήγοντας, αίσθηση προκάλεσε μια ακόμη… εκτίμησή του, στο φόντο των όσων είχε προσφάτως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την Θράκη που θα είναι το επόμενο… βήμα του Ερντογάν -καθώς όπως τόνισε, το 2023 ο… Σουλτάνος, έχει στόχο να μεταφέρει την πρωτεύουσά του από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη! «Αλλαγή Συνθήκης της Λωζάνης, σε ό,τι αφορά στα σύνορα, «Γαλάζια Πατρίδα» και «Εθνικός Όρκος».  Τι άλλο πρέπει να γίνει σε αυτήν την… ρημαδοχώρα για να καταλάβουμε ό,τι έχουμε μια απειλή και δεν μπορούμε να τους πετάμε γαρύφαλλα όταν μας εξευτελίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ;», διερωτήθηκε καταληκτικά, ο γνωστός αναλυτής.