Παρασκευή
26
Φεβρουάριος
TOP

Η Κ.Υ.Α. για την επανέναρξη της Volley League Γυναικών 2020-21 – Στο… άγνωστο οι χαμηλότερες κατηγορίες όλων των αθλημάτων

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ανακοίνωση της, ανέφερε ότι ξεκινάει η Volley League Γυναικών, την ίδια ώρα που συνεχίζονται κανονικά, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής ο νίκος Χαρδαλίας το πρωτάθλημα σε Super League 1, Super League 2, και Βasket League Ανδρών αλλά και στη Volley League των Ανδρών.

Στο μεταξύ ουδεμία κουβέντα δεν έγινε, όπως γράφαμε και χθες, για το μέλλον των χαμηλότερων κατηγοριών τόσο σε ποδοσφαίρο (Football League, Γ’ Εθνική), όσο και σε μπάσκετ (Α2 Ανδρών, Β’ Εθνική), βόλεϊ (Pre League Ανδρών-Γυναικών), όπου οι αθλητές έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Οι αλλαγές που αφορούν στην αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, έχουν ως εξής:

·  Στις περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση επιπέδου «αυξημένου κινδύνου» (κόκκινες) αναστέλλεται η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

·  Και στις δύο διαβαθμίσεις επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επίπεδο «επιτήρησης» -κίτρινες περιοχές- και επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» -κόκκινες περιοχές) επιτρέπονται πλέον οι αγώνες για τη Volley League γυναικών.

Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει σε όλη τη χώρα:
·  Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

α) των ομάδων που μετέχουν
–  στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών (Super League 1 και  Super League 2),
–  στo πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών (Basket League),
–  στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (Volley League),
–  στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.
·  Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν
–  στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών,
–  στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο ανδρών και γυναικών,
–  στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ ανδρών και γυναικών.
·  Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021.
·  Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους.»

 

Η ΚΥΑ για την Volley League Γυναικών

Μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΕΔΩ) και την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΕΔΩ) για την επανέναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος Volleyleague Γυναικών 2020-2021, διευκρινίζεται ότι:

Σύμφωνα με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ 2ης ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020-2021 και την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ 2020-2021, καθορίστηκε η χρονική περίοδος Μεταγραφών Ελληνίδων και Αλλοδαπών αθλητριών για το Πρωτάθλημα Volleyleague Γυναικών 2020-2021.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

H κατάθεση αιτήσεων των Μεταγραφών για την 2η μεταγραφική  περίοδο της Volley League Γυναικών 2020-202, θα γίνουν από 18/1/2021 έως και τρεις (3) ημέρες πριν την επανέναρξη των αγώνων του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2020-2021.

Επίσης,

Όλες οι διαδικασίες Διεθνούς Μεταγραφής στο Σύστημα Μεταγραφών της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB VIS) πρέπει να έχουν ξεκινήσει έως τρείς (3) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος Volleyleague Γυναικών 2020-2021 και να έχουν ολοκληρωθεί  στο σύστημα Διεθνών Μεταγραφών της FIVB (FIVB VIS) με την ηλεκτρονική υπογραφή όλων των εμπλεκομένων μερών, έως και πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά την ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος Volleyleague Γυναικών 2020-2021

Επιτρέπεται αντικατάσταση αρχικά αποκτηθείσων αλλοδαπών αθλητριών, με άλλη/άλλες αλλοδαπές αθλήτριες ή η αρχική απόκτηση αλλοδαπής αθλήτριας και έως του αριθμού των Τριών (3) αθλητριών.

Όταν θα καθοριστεί από την Ε.Ο.ΠΕ. η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος Volleyleague Γυναικών θα γίνει ενημέρωση  για τις ακριβείς ημερομηνίες λήξης των μεταγραφών, σύμφωνα με τα παραπάνω.