Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Η ξεχωριστή Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν -Ανήκει στην οικογένειά του από το 1893 [εικόνες]

Λίγα λεπτά πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα, ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια περιορισμένη τελετή, εξαιτίας της πανδημίας. Ο Τζο Μπάιντεν σηκώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ, και πλησίασαν στο κέντρο της σκηνής, όπου ο επικεφαλής δικαστής των ΗΠΑ, Τζον Ρόμπερτς, τον όρκισε πρόεδρο της χώρας.

Στις εικόνες φαίνεται η Τζιλ Μπάιντεν να κρατά για εκείνον μια πολυκαιρισμένη Βίβλο, στην οποία ο πρόεδρος έχει τοποθετήσει το χέρι του όσο ορκίζεται.

Η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφία: AP Photos

Πριν ακόμη απευθυνθεί για πρώτη φορά στον αμερικανικό λαό, με ένα μήνυμα ενότητας και δημοκρατίας, ο Τζο Μπάιντεν έπρεπε να ορκιστεί ενώπιον του αμερικανικού κράτους. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τυπικά θα είναι ο πρόεδρος του έθνους από το πρωί της Πέμπτης.

Η Βίβλος-κειμήλιο του Τζο Μπάιντεν
Η ξεχωριστή Βίβλος, που κρατούσε η Τζιλ Μπάιντεν, είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κειμήλιο για την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για αντίγραφο του ιερού βιβλίου του χριστιανισμού, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Τζο Μπάιντεν από το 1893. Την ίδια Βίβλο χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν και κατά τις ορκωμοσίες του ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Η Τζιλ Μπάιντεν κρατά τη Βίβλο στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφία: AP Photos

Στο εσωτερικό του βιβλίου είναι χαραγμένες οι ημερομηνίες όλων των τελετών που σηματοδότησαν μια νέα αρχή για την πολιτική του καριέρα, από τότε που ορκίστηκε γενικός εισαγγελέας της γενέτειράς του, του Ντέλαγουερ.

Η ορκωμοσία με το χέρι στη Βίβλο δεν είναι απαραίτητη από το Σύνταγμα, αλλά όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν συμβολικά ένα τέτοιο ιερό βιβλίο για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους στην Ουάσιγκτον.

Πηγή