Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

Θαν. Βασιλόπουλος: Ένα ακόμα βήμα για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο

“Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα βήμα” απήντησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος ερωτηθείς για την πορεία των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και Περιμετρικής οδού Καλαμάτας, συνολικής δαπάνης 79 εκατ. €, με αφορμή την ένταξή τους στο Π.Δ.Ε. και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, η προσοχή και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην εκπόνηση της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Για το θέμα αυτό, χθες Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννη Καρνέση. Το αμέσως επόμενο διάστημα ομάδα μελετητών θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, προκειμένου να ενημερώσει τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δ.Σ. για τη μελέτη, πριν αυτή έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι ένα από τα σημεία που απασχολεί έντονα τους μελετητές είναι το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, υπάρχει η εκτίμηση ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορέσουν να εκκινήσουν οι παρεμβάσεις.