Παρασκευή
27
Σεπτέμβριος
TOP

Ικανοποίηση για την πορεία στην 4η Γενική Συνέλευση της “Βιώσιμης Πόλης”

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2020, η 4η Γενική Συνέλευση της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ υπό την προεδρεία του κ. Δημήτρη Καφαντάρη, με τη μαζική συμμετοχή των Δημάρχων των Δήμων – μελών της. Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος εκφράζοντας την υποστήριξή του σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου. Αναφέρθηκε επίσης στη δραστηριότητα του υπουργείου προς όφελος των Δήμων.

Στην συνέλευση παρουσιάστηκε, από το Γενικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Γεώργιζα, η μέχρι τώρα πορεία των δραστηριοτήτων του Δικτύου, όπως αυτή αποδεικνύεται μέσω της συμμετοχής του σε σημαντικά ευρωπαϊκά έργα και της εξέλιξης του προϋπολογισμού. Οι συμμετέχοντες, αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς τα στελέχη του δικτύου για όσα έχουν καταφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προγραμματικές συμβάσεις της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ με τους Δήμους, μέσω των οποίων παρέχεται τεχνική βοήθεια για εκπόνηση μελετών και ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως στο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η επικύρωση 15 νέων μελών και συγκεκριμένα των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Άνδρου, Δυτικής Αχαΐας, Επιδαύρου, Ηρωικής Νήσου Κάσου, Θέρμου, Λεβαδέων, Ξηρομέρου, Ορχομενού, Πύλης, Σαλαμίνας, Σητείας, Τρίπολης, Τροιζηνίας – Μεθάνων και  Χάλκης.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε, μετά από τις τοποθετήσεις των Δημάρχων, με γόνιμο διάλογο για κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους Δήμους, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις. Εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για τη δρομολογούμενη αλλαγή του νόμου σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις, για τις ανάγκες των Δήμων για στοιχειώδη στελέχωση, καθώς και τη θεσμική ενίσχυση του τρόπου συνεργασίας με τα Δίκτυα Δήμων.

Η συνέλευση στέφθηκε με επιτυχία και άφησε μια ευχάριστη αίσθηση ικανοποίησης στους συμμετέχοντες Δημάρχους.