Κυριακή
2
Απρίλιος
TOP

Καφεκοπτεία Σπίνος: Η πολυήμερη παραμονή του σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου εντός της Στοάς δημιουργεί πρόβλημα

Σε θέμα συζήτησης… στην πόλη έχει αναδειχθεί το επί μέρες παρκαρισμένο φορτηγό αυτοκίνητο εντός της Στοάς. Η διαμάχη παίρνει νέα διάσταση αφού με επιστολή της στον Τύπο, η επιχείρηση “Καφεκοπτεία Σπίνος” ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς ενημέρωση των πελατών μας και όχι μόνο.

Το καφεκοπτείο μας επί του πεζόδρομου Αριστομένους 15, ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2020. Η νότια έξοδος του καταστήματος, οδηγεί στην Στοά Λόντου. Η εν λόγω στοά είναι προβλεπόμενη από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης της Καλαμάτας και αποτελεί κοινόχρηστο χώρο για την κυκλοφορία και την ελεύθερη διέλευση των πεζών. Για τη εξυπηρέτηση και την εύρυθμη λειτουργία του καφεκοπτείου μας, λάβαμε άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, -τμήματος της άνω στοάς- από τον Δήμο Καλαμάτας στα πλαίσια εφαρμογής, της με αριθμ.237/2010 απόφασης Δ.Σ. Καλαμάτας περί οριοθέτησης των κοινοχρήστων χώρων της Στοάς Λόντου.

Την Κυριακή 20/6/21 και λίγο μετά τις 9 το πρωί (ενώ το κατάστημα ήταν κλειστό) εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκίνητου, ο οποίος οδηγώντας επί του πεζόδρομου της Αριστομένους, το στάθμευσε εντός της Στοάς Λόντου, σε επαφή με τον νότιο τοίχο το καφεκοπτείου, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Στοάς και κυρίως αποκλείοντας την δεύτερη είσοδο -έξοδο του καταστήματος, από και προς την Στοά, που λειτουργεί: α) ως είσοδος-έξοδος ΑΜΕΑ και β) ως έξοδος διαφυγής πελατών και προσωπικού σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης.   

            Με τη στάθμευση του ως άνω φορτηγού αυτοκινήτου, παραβιάζεται και ακυρώνεται αφενός ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της Στοάς, καθόσον παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών και αφετέρου η υπ’ αριθμό 14/2021 άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2021, με την οποία μου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας, η χρήση εδαφικού τμήματος εντός της Στοάς στο βόρειο τμήμα της.

            Απευθύνθηκαμε αμέσως από το απόγευμα της 20-06-2020 τόσο την Τροχαία Καλαμάτας όσο και στην Δημοτική Αστυνομία. Άμεσα ενήργησαν και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά μέχρι και σήμερα, τέταρτη ημέρα, το ως άνω όχημα παραμένει στην ΙΔΙΑ θέση και ΔΕΝ έχει απομακρυνθεί ακόμα.

            Η εικόνα ενός σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου εντός της Στοάς Λόντου, μπροστά στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Αριστομένους της Καλαμάτας, δίπλα ακριβώς από το εν λειτουργία καφεκοπτείο και σε χώρο, που είναι μισθωμένος από το Δήμο Καλαμάτας, αποτελεί προσβολή και δυσφήμηση για την επιχείρησή μας, αλλά και για το Δήμο Καλαμάτας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη.

            Άλλωστε η πολυήμερη παραμονή του σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου εντός της Στοάς δημιουργεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των πεζών και προσβάλλεται το δικαίωμα προσωπικότητάς τους κατά το άρθρο 57 ΑΚ και επιπλέον υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος πεζών ή ποδηλατών παιδιών, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες.      

Αναμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης

Διαμάχη… για το παρκαρισμένο όχημα στη Στοά Λόντου (pics)