Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Κωνσταντακόπουλος-Dogus: Αυτό θα είναι το… lifting στο Hilton

Κωνσταντακόπουλος-Dogus: Αυτό θα είναι το… lifting στο Hilton

1018
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για το φθινόπωρο του 2018 μετατίθενται τα σχέδια για το …lifting στο Hilton Αθηνών από τους νέους ιδιοκτήτες του, το δίδυμο των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και της τουρκικής Dogus, οι οποίοι σχεδιάζουν την ανάπλαση της εμβληματικής μονάδας με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου και τη μερική αλλαγή της χρήσης του.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι νέοι επενδυτές σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις που θα απαιτήσουν κι επιπλέον χρόνο για αδειοδοτήσεις, όπως τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014 για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων (δημόσιοι και συνεδριακοί χώροι) σε εμπορικά καταστήματα κι εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, ενώ στα πλάνα είναι και η μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.

ii

Στο πλαίσιο αυτό και με τα επιπλέον δεδομένα της εύρυθμης λειτουργίας του ξενοδοχείου ως προς το τμήμα των κρατήσεων αλλά και το γεγονός ότι δε φαίνεται να έχουν καταλήξει ακόμη οι διαπραγματεύσεις για την οριστική συμφωνία με την αλυσίδα διαχείρισης που θα αναλάβει να «τρέξει» τη μονάδα και τις κατοικίες, κρίθηκε απαραίτητη η επέκταση της σύμβασης με την αλυσίδα Hilton έως το τέλος του επόμενου έτους, έναντι της 31ης Μαρτίου του 2018, όπως περιελάμβανε το πλάνο της αρχικής συμφωνίας. Μεταξύ των ενδιαφερομένων για το κομμάτι της διαχείρισης, πέραν του ίδιου του ομίλου Ηilton, με άλλα brands του ομίλου που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιό του, όπως αυτά των Waldorf Astoria και της Conrad που διαχειρίζεται τέτοιου είδους μονάδες, φιγουράρει εξαρχής και αυτό της Mandarin Oriental, με όλους τους συνομιλητές ωστόσο, επί του παρόντος, να τηρούν σιγήν ιχθύος.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι ανακαινίσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη από το επενδυτικό σχήμα των Κωνσταντακόπουλου και Dogus στο ξενοδοχείο, οι ενδιαφερόμενοι για τις κατοικίες που σχεδιάζονται στην εμβληματική μονάδα της λ. Βασιλίσσης Σοφίας ήδη έχουν αρχίσει να χτυπούν τις …πόρτες. Μεταξύ αυτών φέρονται να βρίσκονται και μεγάλα ονόματα του τουρκικού επιχειρείν, δεδομένης και της συμμετοχής στο εγχείρημα της τουρκικής Dogus. Η ίδια φημολογία βέβαια συνοδεύει και την περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης όπου επίσης, συμμετέχουν οι Τούρκοι της Dogus και σχεδιάζονται οι υπερπολυτελείς κατοικίες -έως 15 στον αριθμό- και αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ.

πηγή:. newmoney.gr