Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Μάκαρης: “Εικόνες εγκατάλειψης σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους”

Μάκαρης: “Εικόνες εγκατάλειψης σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους”

690
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του καλοκαιριού και η εικόνα πολλών πλατειών και κοινόχρηστων χώρων δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονηπόλη.

Πλατείες και δημόσιοι χώροι που είναι γεμάτοι ξερόχορτα, αποδεικνύουν την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να κάνει το αυτονόητο,που είναι ο ευπρεπισμός και η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων.Ενδεικτικά αναφέρω τις πλατείες στη Ράχη και στη Φυτειά αλλά και σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κάτω από αυτέςτις συνθήκες, είναι αυξημένος όπως επίσης η ύπαρξη ερπετών, που λόγω της μη καθαριότητας και μέριμνας εκ μέρους του Δήμου, αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, κάτι που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά με το περιστατικό φιδιού στην παιδική χαρά της Ράχης αναστατώνοντας τους γονείς και τα παιδιά τους.

Δικαιολογίες ότι δεν είναι δυνατή -λόγω έλλειψης προσωπικού-  η καθαριότητα δημοτικών χώρων σε μια πόλη πουπαρουσιάζει αυξημένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη για να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, δεν είναι δικαιολογημένες.

Οι δημότες και οι οικογένειές τους δικαιούνται να επισκέπτονται με ασφάλεια τους χώρους πρασίνου και περιπάτου της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η Καλαμάτααποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και ότι θα έπρεπε να έχει μεριμνά έγκαιρα για την καθαριότητα και τη γενικότερη καλή εικόνα των δημόσιων χώρων σε όλες τις περιοχές της πόλης.

 

 

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας