Αρχική Bestάκια Μήπως κάτι κάνουμε λάθος;

Μήπως κάτι κάνουμε λάθος;

309
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αλήθεια είναι, ότι βρισκόμαστε δίπλα σε μία χώρα( Τουρκία) παγκόσμια υπερδύναμη, με έναν ηγέτη που εξαντλεί στο έπακρο τις δυνατότητες αυτής της χώρας! Και από την άλλη, βαλθήκαμε να αγνοήσουμε σε μία υπερδύναμη να θέλει να πάρει μερίδιο από τα πετρέλαια ,που έτσι κι αλλιώς θα αρπάξουν οι πετρελαϊκές εταιρείες!

Αν θέλετε ρίξτε μία ματιά πόσα χρόνια βγαίνει πετρέλαιο στη Θάσο από τους Καναδούς, και τι εισπράττει η χώρα μας! Και ενώ η Τουρκία εχει κουβαλήσει γεωτρύπανα και άλλα ερευνητικά σκάφη, εμείς τι έχουμε; μόνο υποσχέσεις από τους Αμερικανούς και τους Γάλλους ,ότι θα μας δώσουν κανένα ψίχουλο, από όταν, και αν βρουν τα όποια πετρέλαια! Και με αυτό το πρόσχημα έχουμε βγει μπροστά, να διώχνουμε εμείς και οι Κύπριοι τους Τούρκους, από το μερτικό που ζητάνε από τα πετρέλαια!

Να θυμάστε, κάπως έτσι την πάτησαν και οι Κούρδοι και τους άφησαν έρημους και μοναχούς οι Αμερικανοί μπροστά στα τανκς και τα αεροπλάνα των Τούρκων! Και ενώ εμείς έχουμε ταχα συμφωνίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, μας απάντησε η Τουρκία με συμφωνία με τη Λιβύη! Οταν θα έρθουν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας κάτω από την Κρήτη, τότε θα κάνουμε δεύτερες σκέψεις, μήπως δεν ήταν και τόσο σόι να κάνουμε τους παλικαράδες μαζί με τους Ισραηλινούς!

Αν βάλεις ότι η Τουρκία εκτός από τις Λιβυκές πιέσεις, τις σχέσεις με Ρωσία, ΗΠΑ ,Πακιστάν, Αραβικά Εμιράτα και άλλους, έχει και τους κάθε λογής μετανάστες να τους αμολάει στα νησιά μας… και όταν θα έχουμε εισπράξει καμιά δεκαριά εκατομμύρια από δαύτους, θα έχουμε γίνει από χώρα, μία ΜΚΟ ,που απλά θα ζήτα τίποτε φραγκακια για να καθαρίζει χημικές τουαλέτες των μεταναστών….

Η εξωτερική πολιτική μάγκες μου θέλει κότσια και φαντασία! Καλές οι σχέσεις με τους Αμερικανούς αλλά να παίρνουμε και τίποτα! Καλή η Ευρώπη, αλλά όχι εμείς στο γκέτο της! Με αυτές τις συμμαχίες και τις συμφωνίες κάθε μέρα χάνουμε.. Μήπως είναι ώρα να αλλάξουμε συνταγή και τρόπος σκέψης; Και ένα τελευταίο παράδειγμα..

Καλή η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πέταξε τους Σκοπιανούς εκτός Ευρώπης ο Μακρον, και ξαναγυρίζουμε εκεί πάνω στους ακροδεξιούς και στους εθνικιστές! Ποιος μας σκέφτηκε εδώ κάτω ,που κοντέψαμε να έχουμε εμφύλιο πόλεμο για αυτό το θέμα;; Ποιος;;;