Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Με υπογραφή Χαρίτση νέα σημαντικά έργα στην Αρχαία Μεσσήνη

Με υπογραφή Χαρίτση νέα σημαντικά έργα στην Αρχαία Μεσσήνη

651
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έναν χρόνο μετά την επίσκεψή του στην Αρχαία Μεσσήνη και τις εκεί συναντήσεις με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, ο Μεσσήνιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης με διαδοχικές παρεμβάσεις του έχει ήδη δρομολογήσει την πλειονότητα των έργων που είχε εξαγγείλει, έργα σημαντικά για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου που πλέον για την περιοχή αποτελεί σημείο αναφοράς.

Και με νέα απόφασή του εξασφαλίστηκε από πόρους του ΠΔΕ ένα ποσό που φθάνει τις 280.000€ και που έχει να κάνει με τη διαμόρφωση του χώρου υποδοχής και στάθμευσης των επισκεπτών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την όλη παρέμβαση:

“Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται ο Δήμος Μεσσήνης με 280.000 χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για το χώρο στάθμευσης δυναμικότητας 127 οχημάτων και τη σύνδεσή του με το Μουσείο. Στο έργο επίσης περιλαμβάνονται η κατασκευή πεζοδρομίου περιμετρικά του χώρου, η επαρκής σήμανση και ο ηλεκτροφωτισμός του.

Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση στεγάστρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο και τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων κ. Θέμελη και με τον Δήμο Μεσσήνης, υλοποιεί όλα τα αναγκαία έργα που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της τοπικής κοινωνίας της Μεσσήνης και ταυτόχρονα ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη”.