Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Μια σημαντική κίνηση – Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ενδοοικογενειακή βία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές (9-10.3.2020) στην Τρίπολη Αρκαδίας, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαχείρισης και αποτελεσματικής, ουσιαστικής και συνολικής αντιμετώπισης του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Το εκπαιδευτικό –επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθυνόταν στο προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το οποίο παρακολούθησαν οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και αστυνομικοί που εκτελούν χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας από τα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης, Δευτέρα 9.3.2020, ανέπτυξαν το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, η Σύμβουλος του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη κ. Δήμητρα Ευαγγέλου, ο ιατροδικαστής κ. Νικόλαος Κοτακίδης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Γιαννίκος και η Αστυνόμος Β΄ Μαρία Καραγιάννη από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Τη δεύτερη μέρα, Τρίτη 10.3.2020, ομιλητές ήταν η Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίων Καλαμάτας κ. Αγγελική Ρουμελιώτου, η καθηγήτρια Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δέσποινα Καρακατσάνη, καθώς και η Υπαστυνόμος Α΄ Κυριάκου Μαρία- Σοφία εκπρόσωπος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης/ Α.Ε.Α..

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φορείς, με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών ή την παροχή συνδρομής σε πρωτοβουλίες άλλων αρχών, υπηρεσιών και φορέων που έχουν σκοπό τη πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.