Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων, μέτρα τα οποία είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Οι τελευταίες αλλαγές αφορούν κυρίως στα καταστήματα εστίασης και τις παραλίες.
Όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, από σήμερα επαναλειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση, ενώ επιτρέπονται ξανά η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο καθώς και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος
Συγχρόνως ξεκινά η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις. Ωστόσο σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι καντίνες και οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια.
Αναλυτικά ξεκινά από σήμερα:
– η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
– η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
– η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
– η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
– οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο,
– οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.
Οι κανονισμοί για τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων
Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών, ένας πελάτης ανα 2,20 τ.μ. της συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας
– Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων
– Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
Επιπλέον, στη νπερίπτωση που υπάρχει μπουφές, αυτός πραγματοποιείται από υπαλλήλους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος, ενώ μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται το 1,5 μέτρο.
www.thetoc.gr