Σάββατο
27
Φεβρουάριος
TOP

Νέα απάντηση Μανιάτη σε Νίκα – Πόλεμος… εντυπώσεων με φόντο τις πρώην σχολές Παπαφλέσσα

Νέα απάντηση στο Δήμαρχο Καλαμάτας έρχεται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αναφορικά με το θέμα που έχει

προκύψει με την αξιοποίηση των κτηρίων των πρώην σχολών Παπαφλέσσα, στην υπόθεση που έχει σηματοδοτήσει έναν… πόλεμο εντυπώσεων. Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί σε επίπεδο δηλώσεων και ανακοινώσεων την όλη κατάσταση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που έχει μέσα την πρόταση για το Ειδικό Λύκειο με τα παιδιά ΑμεΑ και δεν μιλάνε και οι δυο τους ξεκάθαρα για την… ταμπακέρα οτι ο δήμος θέλει να… πάρει το κτήριο των σχολών Παπαφλέσσα και το Επμελητήριο να το… κρατήσει.

Ο Δ. Μανιάτης μάλιστα ζητά να υπάρξει και διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων για να τρέξει άμεσα το έργο της «Μεσογειακής Πόλης», ενώ για το θέμα της εγκατάστασης του σχολείου για τα ΑμεΑ προτείνει την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου του Επιμελητηρίου στην οδό Χρ. Κουμάντου για όσα χρόνια απαιτείται για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νέα απάντηση στο Δήμαρχο Καλαμάτας έρχεται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με την αξιοποίηση των κτηρίων των πρώην σχολών Παπαφλέσσα. Ο Δ. Μανιάτης μάλιστα ζητά να υπάρξει και διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων για να τρέξει άμεσα το έργο της «Μεσογειακής Πόλης», ενώ για το θέμα της εγκατάστασης του σχολείου για τα ΑμεΑ προτείνει την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου του Επιμελητηρίου στην οδό Χρ. Κουμάντου για όσα χρόνια απαιτείται για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιθυμία σας να συμμετέχετε στην Προγραμματική Σύμβαση που θα πραγματοποιηθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου «Μεσογειακή Πόλη».

Το γεγονός αυτό δείχνει πραγματικά ότι οι συμμετέχοντες στην συμφωνία αποδέχονται τη σημασία του Έργου με την προοπτική η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος να καταγραφούν στα τουριστικά Δρώμενα ως Γαστρονομικός Προορισμός.

Όλα τα άλλα είναι πλέον επιμέρους θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου ώστε να δοθούν λύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου το συντομότερο δυνατόν.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επιστολής, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το έγγραφό μας το οποίο αφορά το αίτημα της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλεως του Δήμου Καλαμάτας για την θέση του έργου (ΟΤ 61), έχει κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1083/24-12-2015.

Σε ότι αφορά το θέμα της εγκατάστασης του Σχολείου Παιδιών ΑμεΑ, παρότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματικά δείχνει μεγάλη ευαισθησία, δυστυχώς σε περίπτωση που αυτό εγκατασταθεί στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, τότε το Αναπτυξιακό Έργο «Μεσογειακή Πόλη» ακυρώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου μας στην οδό Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους για όσα χρόνια απαιτείται για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε για τις νέες τεχνικές προσαρμογές για την εύκολη πρόσβαση των Αμεα».