Πέμπτη
25
Φεβρουάριος
TOP

Νέες δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο παρουσιάσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη, την Κυριακή 24 Μαρτίου το πρωί στο Σουληνάρι του Δήμου Πύλου Νέστορος και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Χατζή του Δήμου Μεσσήνης.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο ιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας Α.Μακρής και ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης που έχει και τον συντονισμό των εκδηλώσεων “Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” για όλη τη Μεσσηνία. Τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας ο γυναικολόγος Δ.Τζωρτζίνης που απεύθυνε και χαιρετισμό.

Τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας “Η Γλυκειά Μεσσηνία”, που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κυρία Αθανασία Καρούνου που ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου, προσκάλεσε τους παρόντες διαβητικούς να εγγραφούν για να δυναμώσουν την φωνή  των διαβητικών για τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην Πολιτεία και για να ενημερώνονται για όλες τις σχετικές με το διαβήτη εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Σύλλογο.

Οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή εθελόντριας νοσηλεύτριας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διαβητικών.

Επόμενος σταθμός το Σταυροπήγιο του Δήμου Δυτικής Μάνης, την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 17:30 το απόγευμα.