Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ στις 23 Απριλίου

Οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ στις 23 Απριλίου

576
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στις 23 Απριλίου 2018, μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Θα λάβουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος,
Θα διεξαχθούν συνολικά 5 ιπποδρομίες, από τις οποίες οι 4 με καθαρόαιμους ίππους, οι οποίοι προέρχονται από το ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου και συντηρούνται από φιλίππους στο Πλατύ και την ευρύτερη περιοχή.
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος βοηθεί οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στη διεξαγωγή της διοργάνωσης και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν πιθανόν στις 13:00. Επίσης, θα μεταδοθούν με livestreaming, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φίλους του εθίμου και του αλόγου να τους παρακολουθήσουν.
O Δήμος Καλαμάτας, η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου και καλούν το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, των οποίων η φήμη είναι πανελλαδικώς γνωστή.