Παρασκευή
26
Φεβρουάριος
TOP

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος στο πλευρό της Μικρής Αναστασίας και στους πληγέντες της Καρδίτσας

Οι πράξεις αλληλεγγύης εν καιρώ κρίσης οικονομικής και κοινωνικής φανερώνουν το ελληνικό μεγαλείο ψυχής. Αυτό μαρτυρά η μεγάλη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος στο κάλεσμά του, για οικονομική υποστήριξη στην μικρή Αναστασία από την Καλαμάτα, η οποία πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εξειδικευμένη επέμβαση στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, τα Σχολεία, τα ΚΔΑΠ και τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς και Σύλλογοι της περιοχής, μέσω των εκπροσώπων τους, συγκέντρωσαν τους κουμπαράδες που είχαν τοποθετηθεί, για την εν λόγω οικονομική ενίσχυση και, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα, έκαναν την καταμέτρηση του ποσού, ύψους 3.572,90 €. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό, από τους γονείς της μικρής Αναστασίας.

 

Στήριξη στους πληγέντες της Καρδίτσας

Παράλληλα, ο Δήμος απέστειλε είδη πρώτης ανάγκης, που συγκέντρωσε για τους πληγέντες του κυκλώνα «Ιανός», κατοίκους Καρδίτσας, με τη βοήθεια των δημοτών της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος.

«Τόσο το ζήτημα της μικρής Αναστασίας, όσο και οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι της Καρδίτσας, οι οποίοι έζησαν πρωτοφανή καταστροφή στις περιουσίες τους, χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και στήριξης με κάθε δυνατό μέσο, από όλους μας. Είμαι υπερήφανος, που όλοι οι συνάνθρωποί μας κινητοποιούνται στις δύσκολες στιγμές, θυμίζοντάς μας τηδύναμη της ελληνικής λέξης ‘’ΦΙΛΟΤΙΜΟ’’», δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, αναφερόμενος στη δύναμη της αλληλεγγύης.