Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Ο καθοριστικός ρόλος των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε» -Τι σημείωσε ο Θ. Γιάνναρης για τα όσα προγραμματίζονται, τον Αντώνη Σαμαρά και τη Μεσσηνία

Το ρόλο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» τον… μάθαμε πρόσφατα, βασικά με το νέο τους ρόλο οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» μας… ανάγκασαν να τις γνωρίσουμε, και, αυτή η γνωριμία είναι θετική διάσταση που σχετιζόταν με την παραγωγή έργου.

Ένας Ενιαίος Κατασκευαστικός Φορέας που έρχεται να ανατρέψει πολλά και να λειτουργήσει εποικοδομητικά και πολλαπλασιαστικά με συγκεκριμένο κοινωνικό αποτύπωμα και έργο, στον σύντομο χρόνο παρουσίας του. Στην τηλεόραση BEST και το κεντρικό της δελτίο ειδήσεων μίλησε ο Μεσσήνιος Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα Θανάσης Γιάνναρης.

Ο κ. Γιάνναρης έχοντας κλείσει έναν χρόνο σε μια κρίσιμη θέση που συνδυάζει την ευθύνη που υπάρχει από τις ΚΤΥΠ -κατασκευαστικά για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.- προχώρησε σε μια από τις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του σε έναν μίνι απολογισμό δίνοντας παράλληλα και το στίγμα των επομένων βημάτων που κατά πολύ αλλάζουν την φιλοσοφία και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν έναν δημόσιο φορέα. Και βάζει στο επίκεντρο λέξεις όπως η παραγωγικότητα και η άμεση αποτελεσματικότητα.

«Με την συνεχή στήριξη του Υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή στόχος μας ήταν η δυναμική επανεκκίνηση των Κτιριακών Υποδομών. Μέσα σε αυτή την τραυματισμένη ατμόσφαιρα λόγω της πανδημίας, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης παραδίδοντας στο πρώτο κύμα της πανδημίας, 18 κλίνες ΜΕΘ στο Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και 22 κλίνες ΜΘΕ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας…» ανέφερε αρχικά ο κ. Γιάνναρης για να προσδιορίσει τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει ο οργανισμός μέσα στην υγειονομική αυτή κρίση. Ακολούθησε ένα μεγάλο έργο και με τους χρόνους να καταδεικνύουν πολλά…

Τον Απρίλιο ζητήθηκε από την πολιτεία οι ΚΤΥΠ να τρέξουν το έργο για τις 50 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και το έργο συμπτύχθηκε σε χρονοδιάγραμμα στο πρωτόγνωρο κατασκευαστικό των 60 ημερών «…και έγινε το μικρό θαύμα και για αυτό πιστεύω ότι αυτό ήταν η συνισταμένη βασικών παραγόντων, όπως η διαφάνεια, η ταχύτητα και η ποιότητα». Αφού αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπήρξε με τον Πρόεδρο της Βουλής, τόνισε πως γρήγορα στις 19 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε το έργο μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκεί εστίασε τις ευχαριστίες του στο προσωπικό των ΚΤΥΠ «…θυμάμαι Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα τελείωσαν τις 1.000 και σελίδες των τευχών δημοπράτησης του έργου για να είναι έτοιμο να εκκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα η διαγωνιστική διαδικασία, και, αυτή η διαδικασία είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον που έδειξε το κράτος ότι μπορεί μια και το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει έμπειρους και αποτελεσματικούς επιστήμονες μηχανικούς», πρόσθεσε ακολούθως.

Ο Μεσσήνιος Διευθύνων Σύμβουλος παράλληλα υπογράμμισε πως το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει να ενταχθούν στον προγραμματισμό οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 14 μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας «…μέσα στο Γενάρη ξεκινάμε στο Ρίο και τον Πύργο προϋπολογισμού 6,5 εκατ. και 1,5 εκατ. ευρώ και να τονίσω πως ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της ενέργειας αποτελούν κεντρικό άξονα της εταιρείας μας».

Παράλληλα, να σημειωθεί για τον ρόλο του Φορέα πως έδωσε οι ΚΤΥΠ έδωσαν το παρών σε φυσικές καταστροφές σε περιοχές που επλήγησαν σε Χαλκίδα, Καρδίτσα, Σάμο με τον κ. Γιάνναρη να υπογραμμίζει και την ανάληψη ενός πολύ μεγάλου έργου με τη δημιουργία των 13 Κέντρων Πολιτικής Προστασίας αντίστοιχα στις Περιφέρειες της χώρας μας.

Για τη Μεσσηνία φυσικά έγινε αρκετός λόγος με βάση τα όσα προωθούνται με τον Θ. Γιάνναρη να υπογραμμίζει πως «…υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες και με τους βουλευτές του νομού και ειδικά με τον Πρόεδρο, τον Αντώνη Σαμαρά, που αποδεικνύει συνεχώς μέσα από τις πράξεις και το έργο του τη μεγάλη του αγάπη για τη Μεσσηνία μας». Ήδη στάθηκε σε κρίσιμες παρεμβάσεις που τρέχουν για το δημοτικό, γυμνάσιο και Λύκειο Πύλου και το νηπιαγωγείο στη Μεσσήνη, όπου σύντομα εκκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και άλλες δράσεις σε κτίρια στη Μεσσηνία, είτε σε Μονάδες Υγείας, είτε στην Πυροσβεστική και οπωσδήποτε, σε σχολικές μονάδες, αλλά θέλω ένα έργο να ωριμάζει, να ολοκληρώνεται η μελέτη του, να υπάρχει χρηματοδότηση και μετά να κάνουμε οποιαδήποτε ανακοίνωση», ανέφερε ο κ. Γιάνναρης, ο οποίος επεσήμανε πως ο κυρίαρχος στόχος, δεν είναι άλλος από την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μετά το τέλος της πανδημίας.

«Θέλουμε να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο στις απορροφήσεις, μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας τη δυναμική πορεία που διαγράφεται τελευταία και την αποτελεσματικότητα του «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», μίλησε για καθήκον, το οποίο έμαθε να… υπηρετεί ακολουθώντας τα «πολιτικά χνάρια» του Αντώνη Σαμαρά. «Ανήκω σε μια πολιτική… σχολή σκέψης, εκ Μεσσηνίας προερχόμενη, που πρεσβεύει το χρέος για την πατρίδα και το καθήκον στον πολίτη», τόνισε με νόημα καταλήγοντας ο Θανάσης Γιάνναρης.