Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ο Πάρης Καλλιντέρης προπονητής τερματοφυλάκων στον Πάμισο Μεσσήνης

Ο Πάρης Καλλιντέρης είναι και πάλι μέλος στην αθλητική οικογένεια του Πάμισου Μεσσήνης. Αυτή την φορά ο έμπειρος γκολκίπερ δεν φυλάει την εστία της ομάδας μας αλλά έχει την απαιτητική και δύσκολη θέση στο τεχνικό τιμ ώς προπονητής τερματοφυλάκων.

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13 χρονών στα τμήματα της Π. Α.Ε Καλαμάτα , την εποχή προεδρίας του Σταύρου Παπαδοπουλου. Έμεινα 6 χρόνια στο Π. Ο. Κ (ακαδημίες Καλαμάτας) μέχρι την χρονιά που περασα στις Πανελλήνιες στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τ. Ε. στην Πάτρα. Ακολουθήσαν 6 χρόνια αγωνιζόμενος με την Θύελλα Πατρών και τον Φωστήρα στο πρωτάθλημα της τότε Δ’ Εθνικής. Τελειώνοντας τις σπουδές μου και ερχόμενος στην Καλαμάτα υπέγραψα στον Απόλλων Πεταλιδίου της ίδιας κατηγορίας (Δ’Εθνικη) όπου παρέμεινα τρεις χρονιές. Την τρίτη χρονιά η ομάδα υποβιβάστηκε στο τοπικό και ακολούθησε η μεταγραφή μου στον Πάμισο Μεσσήνης.

Η συγκεκριμένη ομάδα με στιγμάτισε ποδοσφαιρικά τόσο ατομικά όσο και προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αγωνίσθηκα τέσσερις χρονιές στην Δ’ Εθνική ζώντας τόσο ευχάριστες όσο και πολύ δύσκολες καταστάσεις που μου υποδήλωναν το μέγεθος της σαν ομάδα. Από χρονιές που ξεκίνησαν με πρωταθλητισμό και όνειρα και κατέληξαν να παλεύουμε όχι μόνο για την αποφυγή του υποβιβασμού….. αλλά και για την ύπαρξη της ομάδας, μέχρι νίκες που στιγμάτισαν τον σύλλογο απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Πανηλειακός σε γήπεδα κατάμεστα.

Η αγωνιστική μου απόδοση με έφερε στην μεγάλη ομάδα του νομού μας την Καλαμάτα και στο πρωτάθλημα της Football league. Είναι ευλογία για κάθε καλαματιανό ποδοσφαιριστή να φορέσει αυτή τη φανέλα. Κορυφαία στιγμή η συμμετοχή στο Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την μεγάλη ΑΕΚ στο γήπεδο της παραλίας με πάνω απο 5000 κόσμο. Αργότερα στην ποδοσφαιρική μου διαδρομή αγωνίστηκα σε ομάδες τοπικής κατηγορίας με πρωταγωνιστικούς πάντα στόχους, όπως ο Πανθουριακός, ο Εθνικός Μελιγαλά κ φυσικά πάλι ο Πάμισος Μεσσήνης. Έχω φορέσει και την φανέλα της Σπερχογειας. Ενδιάμεσα των ομάδων του τοπικού πρωταθλήματος αγωνίστηκα και στον Τσικλητήρα Πύλου στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Πλέον στα 40 μου αποφάσισα πέρα από την καθαρά επαγγελματική μου ιδιότητα αυτή του πολιτικού μηχανικού, να ασχοληθώ με την προπονητική τερματοφυλάκων, κάτι το οποίο έκανα παράλληλα και σαν ποδοσφαιριστής στις ομάδες που αγωνιζόμουν.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος κ ικανοποιημένος από την ποδοσφαιρική μου διαδρομή, με σεζόν αγωνιστικά γεμάτες, με γνωριμίες που μένουν στο χρόνο, με ποδοσφαιρικές εικόνες, καταστάσεις, συναισθήματα , εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο επόμενο ποδοσφαιρικό μου βήμα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει από την οικογένεια του Πάμισου.