Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Πέθανε ο αρχιεκτελεστής του Εσκομπάρ, ο διαβόητος «Ποπάι»

Πέθανε ο αρχιεκτελεστής του Εσκομπάρ, ο διαβόητος «Ποπάι»

574
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ηλικία 54 ετών, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πέθανε ο αρχιεκτελεστής του Πάμπλο Εσκομπάρ, Τζον Χάιρο Βελάσκες, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο «Ποπάι».
Κατηγορήθηκε για εκατοντάδες δολοφονίες.
Σύμφωνα με τη New York Post, ο Βελάσκες νοσούσε από καρκίνο στον οισοφάγο ο οποίος στη συνέχεια έκανε μετάσταση στο στομάχι.

 

Η κατάσταση της υγείας του «Ποπάι» επιδεινώθηκε από τις 31 Δεκεμβρίου. Από τότε νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Η ιστορία του «πρωτοπαλίκαρου» του βαρόνου ναρκωτικών θυμίζει κινηματογραφική ταινία.
Εντύπωση προκαλεί το σοβαρά μεγάλο ποινικό μητρώο του αφού ο Βελάσκες λειτουργούσε υπό τις εντολές του Εσκομπάρ για το καρτέλ Μεδεγίν.
Ο Βελάσκες ήταν, ακόμη, ο συγγραφέας του βιβλίου «Surviving Pablo Escobar: ‘Popeye’ The Hitman 23 Years and 3 Months in Prison» που κυκλοφόρησε το 2005.

Διατηρούσε το δικό του κανάλι στο Youtube με περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές και δική του ιστοσελίδα, στην οποία περιέγραφε τον εαυτό του ως ένα «ένα άλλο άτομο» που έμαθε έπειτα από τα όσα έζησε.

Στην ιστοσελίδα του, περιέγραψε τον εαυτό του ως “άλλο πρόσωπο”, ο οποίος έμαθε από τη ζωή του το έγκλημα.

“Είμαι μετανιωμένος και αποφασισμένος να βοηθήσω στην οικοδόμηση της αλήθειας για εκείνους που έζησαν την πραγματικότητα της Μεντεγίν της δεκαετίας του ’80 και του ’90 από πρώτο χέρι”, έγραψε. «Ξυπνάω καθημερινά και με την απόφαση να δείξω τα σημάδια που με κάνουν αυτό που είμαι αλλά δεν καθορίζω τι θα είμαι σήμερα και αύριο».