Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Πέτσας για Μάτι: Έγκλημα συγκάλυψης – Τεράστιες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες

Πέτσας για Μάτι: Έγκλημα συγκάλυψης – Τεράστιες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες

83
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σάλος από τις αποκαλύψεις για τις πρακτικές συγκάλυψης των ευθυνών στην εθνική τραγωδία στο Μάτι – Οι απειλές προς τον εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής να μην αποδώσει ευθύνες «σε ανωτέρους» – Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα

Πολιτικό σάλο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι προκαλούν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή». Μάλιστα, για έγκλημα συγκάλυψης με τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ο κ.Πέτσας αναφέρεται στις πρακτικές συγκάλυψης που αποκαλύπτονται από το δημοσίευμα και στα όσα φέρεται να είχε πει ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής στον εμπειρογνώμονα του Σώματος, προκειμένου να μην αποδοθούν οι ευθύνες.  «Θαψ’τα, γιατί θα σε σκίσουμε», του είπε για τα στοιχεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ειδικότερα, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να τον προέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση και όλα αυτά φέρεται να τα έλεγε σύμφωνα με το δημοσίευμα ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η Καθημερινή: 

Σημειώνεται, ότι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη έχει σπεύσει από χθες να αρνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακολουθεί:

«Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που έρχονται σήμερα στο φως από την “Καθημερινή”.

Σύμφωνα με αυτά:
– Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
– Καταγράφονται απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα του Σώματος. 
– Διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων, και
– Αναδεικνύεται η πλήρης απαξίωση των εισαγγελικών Αρχών από τους τότε αρμοδίους, που παραπέμπουν σε αδίστακτο παρακρατικό μηχανισμό.

Όλα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα. Αλλά και οργή σε όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνουν την εικόνα που είχαν αποκομίσει για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η Kυβέρνηση Τσίπρα.

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι.

Πρακτικές σαν κι αυτές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα.

Η τότε αρμόδια Υπουργός κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αντί να απειλεί άλλους, οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής».

Πηγή:protothema.gr