Κυριακή
28
Φεβρουάριος
TOP

Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και μαθητών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για το κενό στην Ε1

Παράσταση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιήσουν λίγο πριν το σημερινό κουδούνι, γονείς και μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που ζητούν την κάλυψη του κενού που έχει ανακύψει, στο 1ο τμήμα της Ε΄ Τάξης του σχολείου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που κατά γενική ομολογία διαφαίνεται πως θα είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας και
των τεράστιων δυσλειτουργιών που αυτή φέρνει σε όλα τα επίπεδα συνεπώς και στα σχολεία. Ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας από νωρίς συμμετείχε στα
καλέσματα των συλλογικών φορέων για ενημέρωση και για δράση σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Με λύπη διαπιστώσαμε ότι με το άνοιγμα του σχολείου μας υπήρχαν ελλείψεις σε δασκάλους. Το Υπουργείο Παιδείας ενώ είχε τον απαιτούμενο χρόνο να οργανωθεί μετά την άρση του lockdown, καθυστέρησε σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως στην κάλυψη των αναμενόμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ύστερα από αλλεπάλληλες επισκέψεις με τον Διευθυντή του σχολείου μας καθώς και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση φτάσαμε στο σημείο να επισκεφθούμε ξανά την περασμένη Παρασκευή τον Διευθυντή του σχολείου καθώς και την διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με μια αντιπροσωπία γονέων του 7ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας μήπως και πάρουμε απαντήσεις, για το πότε θα έρθει ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού!!! Κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα αναπληρωθεί το κενό που δημιουργήθηκε (λόγω άδειας covid).
Μονότονα η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας απλά μας αναφέρει την κατά το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία χωρίς να δεσμεύεται για ημερομηνία. Παράλληλα προβήκαμε σε κάλεσμα τοπικών μέσων ενημέρωσης για την ανάδειξη του θέματος.

  • Διερωτόμαστε, αποτελεί προτεραιότητα της Πρωτοβάθμιας και του Υπουργείου η εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Διερωτόμαστε, πόσο ακόμα θα περιμένουν τα παιδία μας για να ξεκινήσουν μάθημα, τα Χριστούγεννα; (!)
  • Διερωτόμαστε, ως πότε θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να αναπληρώνονται τα κενά στα βασικά μαθήματα (Γλώσσα, μαθηματικά);

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΟΥ
ΕΧΕΙ ΑΙΤΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.
Ζητάμε άμεσα την κάλυψη μόνιμου δασκάλου στην Ε1 τάξη του 7ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας στο τμήμα Ε1. Περιμένουμε απαντήσεις από το υπουργείο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να μας στείλουν δάσκαλο.
Στις 8 το πρωί, έξω από το σχολείο μας μαζί με τα παιδιά μας θα προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην μόρφωση και θα κάνουμε τα πάντα για να το εξασφαλίσουμε”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.