Κυριακή
28
Φεβρουάριος
TOP

Παραιτήθηκε ο Γ. Σπίνος από Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μ. Μαντίνειας – Ποιοι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Την παραίτησή του από Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μ. Μαντίνειας αλλά και από μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας, υπέβαλλε σήμερα ο Γιώργος Σπίνος. Οι λόγοι της παραίτησής του αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο Καλαμάτας και στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ο προβληματισμός του για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού των κοινοτήτων με τον ίδιο να σημειώνει παράλληλα:

“Δυστυχώς, η καθολική έλλειψη αρμοδιοτήτων του προέδρου, η απαξίωση των αποφάσεων του κοινοτικού μας συμβουλίου καθώς και η απουσία άμεσης επικοινωνίας με τον δήμο Καλαμάτας, συνεπάγονται με περιορισμένα και ανύπαρκτα πολλές φορές περιθώρια ενεργειών μου, προς όφελος του πολίτη”.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της κοινότητας Μ. Μαντίνειας, αλλά και από μέλος του Συμβουλίου της κοινότητας.

Η απόφασή μου αυτή έχει παρθεί ύστερα από βαθύ προβληματισμό, σχετικά με τον τρόπο της λειτουργίας του θεσμού των κοινοτήτων όπως αυτός διαμορφώθηκε  μετά τις τελευταίες εκλογές και αφού ήδη είχαν προκύψει τα αποτελέσματα της ανάδειξής μου ως προέδρου κοινότητας. (Εγκ 88/21-8-2019 Υπ. Εσωτ.).

Δυστυχώς, η καθολική έλλειψη αρμοδιοτήτων του προέδρου, η απαξίωση των αποφάσεων του κοινοτικού μας συμβουλίου καθώς και η απουσία άμεσης επικοινωνίας με τον δήμο Καλαμάτας, συνεπάγονται με περιορισμένα και ανύπαρκτα πολλές φορές περιθώρια ενεργειών μου, προς όφελος του πολίτη.

Η μη δυνατότητα συμμετοχής και ουσιαστικής παρέμβασης του προέδρου και των μελών του κοινοτικού συμβουλίου σε σημαντικά θέματα όπως:

  • Τα έργα υποδομής της κοινότητας στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας
  • Την πολεοδομική μελέτη
  • Το κληροδότημα Παναγιώταρου και
  • Την παραλιακή ζώνη (ανάπλαση και αντιδιαβρωτική προστασία),

μας καθιστούν απλούς θεατές σε μια θλιβερή στασιμότητα.

Μετά τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο δεν μου επιτρέπει να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως είχα οραματιστεί και είχα υποσχεθεί πριν τις εκλογές, δηλαδή προς την  βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Μ. Μαντίνειας για την πλήρη στήριξή τους, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου αλλά και την εθελοντική τους προσφορά όλο αυτό το διάστημα, με την υπόσχεση να είμαι πάντα δίπλα τους με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο όλων σας.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Φωτ. Σπίνος