Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Παρεμβάσεις στον Ταΰγετο για την αντιμετώπιση νέων προβλημάτων

Παρεμβάσεις στον Ταΰγετο για την αντιμετώπιση νέων προβλημάτων

555
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τη βροχόπτωση το βράδυ χθες, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, επιβαρύνθηκε το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και, ιδίως, στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας.

Σήμερα αναφέρθηκε ότι ο δρόμος προς Αλαγονία μέσω Αγροκηπίου παρουσίαζε κατολίσθηση και καθίζηση, χωρίς όμως να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.
Οι δρόμοι του Ελαιοχωρίου επιβαρύνθηκαν από τις χθεσινές βροχές και η οδός από Αγία Παρασκευή προς Γιαννιτσάνικα (πρώην σκουπιδότοπος) είχε κλείσει από χώματα που έπεσαν.
Στη Νέδουσα, κοντά στο Εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, είχε φράξει γεφύρι από κορμούς δέντρων.
Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, δρομολογήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας παρεμβάσεις μέσω της εγκατεστημένης εργολαβίας ύψους 60.000 €.
Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά τη νέα βροχόπτωση παρουσιάσθηκαν στην ΤΚ Αλαγονίας προβλήματα αστάθειας σε κολώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στο μεταξύ, σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Π. Νίκας του ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών και Θουρίας, αλλά και σε πεδινές περιοχές, πέραν εκείνων της περιοχής Αλαγονίας.

Γι’ αυτά τα θέματα ο Δήμαρχος θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα , όπου θα έχει συναντήσεις.