Σάββατο
27
Φεβρουάριος
TOP

Παυλόπουλος – Τσίπρας: Καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση

Καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση χαρακτήρισαν από κοινού ο Πρωθυπουργός
και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την απόφαση του χθεσινού Eurogroup.

“Θα είμαι εδώ παραστάτης των προσπαθειών”, είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

“Καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και αυτό που αφορά και τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, δόθηκε και μια σαφής δέσμευση για το τέλος τον προγραμμάτων” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
“Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, αυτά τα βήματα τα τελευταία ώστε να διαμορφώσουμε την κατάσταση για την ανάκαμψη της οικονομίας”, στόχος όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός “η επούλωση των τραυμάτων της κρίσης”.

Σε ό,τι αφορά στη διεθνή θέση της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκει αυτή τη φορά πολλούς συμμάχους μετά από πολύ καιρό και αυτό είναι κρίσιμο καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά με εντάσεις γύρω μας και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί μας στηρίζουν τις προσπάθειές μας”.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κυπριακού, τονίζοντας πως “στη Γενέβη έχουμε ακόμη μια κρίσιμη διάσκεψη γι το Κυπριακό και πλέον πατάμε στα πόδια μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας”.