Σάββατο
10
Απρίλιος
TOP

Πελώνη: Επιπλέον στήριξη για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο

Στην προαναγγελία για επιπλέον στήριξη στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που θα παραμείνουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το απόγευμα της Κυριακής, μετά τις αντιδράσεις των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη για το «πάγωμα» της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της εκπροσώπου, θα πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο στήριξης όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται, μένοντας κλειστές τον μήνα Απρίλιο, με εντολή της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε: «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

»Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

cnn.gr