Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
TOP

Πελώνη: Όλα ανοιχτά για τις μάσκες – Παραμένουν τα πολύ ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους

Για την πορεία των εμβολιασμών, τον απολογισμό των 2 χρόνων διακυβέρνησης από τη ΝΔ αλλά και το πόσοι νέοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τις μετακινήσεις στα νησιά.

Στο ερώτημα πόσο ανησυχεί την κυβέρνηση ένα κλίμα χαλάρωσης που επικρατεί όσον αφορά στην διασκέδαση, απάντησε: από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης η κυβέρνηση παρακολουθεί και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Πολλά από τα κρούσματα που βλέπετε είναι από επιβεβαίωση self test, είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα είναι ότι πολύ ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους, είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και όσον αφορά στο κόστος είπε ότι υπάρχουν ομάδες δικαιούχων και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα παίρνουν το self test δωρεάν.

Όλη η προσπάθεια του εμβολιασμού είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας το συντομότερο δυνατόν. Δεν είναι στόχος μας να μείνουμε για πάντα κλειστή και ένα κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με δυσπιστία το εμβόλιο δεν μπορεί να κρατάει πίσω την κοινωνία και την οικονομία.

Έχουν κλειστεί 150.000 επιπλέον ραντεβού και από όσο γνωρίζω πάνω από 100.000 αφορούν την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 25, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα Πελώνη.

Δείτε την ενημέρωση

in.gr