Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Περιοδεία Αλ. Χαρίτση στην Κορώνη – Τι συζήτησε με τον δήμαρχο Πύλου Νέστορος ο μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Μεσσηνία βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Μεσσηνίας – Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ π. υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος περιόδευσε στην Κορώνη. Εκεί συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για όλα τα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε “ιδιαίτερα ευτυχής γιατί τα πολύ σημαντικά έργα της περιοχής που χρηματοδοτησαμε από τον #ΦΙΛΟΔΗΜΟ το 2018 βρίσκονται πλέον σε φάση υλοποίησης: η ανέγερση του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου.”
Ακολούθησε ομιλία του στις εργασίες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κορώνη τις οποίας κυριότερα σημεία είναι τα κάτωθι:
Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορικού κόσμου είναι εξαιρετικά αρνητικές και η στήριξη από την μεριά της κυβέρνησης απολύτως ανεπαρκής.
Οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και απαιτούν ουσιαστική ενίσχυση από το Κράτος.
Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για προγράμματα μη επιστρεπτέας αποζημίωσης καιρύθμισης με κούρεμα της βασικής οφειλής του χρέους της πανδημίας ευθυγραμμιζονται με τα βασικά αιτήματα των επαγγελματιών.
Πολύ σημαντικό ότι η Ομοσπονδία πήρε ξεκάθαρη θέση για την ανάκληση του Πτωχευτικου Νόμου που από 1η Ιουνίου οδηγεί σε αθροους πλειστηριασμους χωρίς καμία πλέον προστασία της πρώτης κατοικίας.”