Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Περιοδεία Κατρούγκαλου στη Λατινική Αμερική

Περιοδεία Κατρούγκαλου στη Λατινική Αμερική

566
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περιοδεία σε τρείς χώρες  της Λατινικής Αμερικής πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ειδικότερα ο κ. Κατρούγκαλος βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα διαδοχικά στην Αργεντινή, την Χιλή και το Περού.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συνέχιση της προσπάθειας βελτίωσης των διμερών οικονομικών σχέσεων και του εμπορίου με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τόσο στο διακυβερνητικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο του ιδιωτικού τομέα και του επιχειρηματικού κόσμου.

Για το λόγο αυτό, πέραν των συναντήσεων με τους ομολόγους του των υπουργείων εξωτερικών και οικονομίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, συναντήθηκε και με εμπορικά επιμελητήρια καθώς  και εκπροσώπους της ομογένειας που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές.

Στην Αργεντινή ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με του Υφυπουργό Εξωτερικών Σχέσεων κ. Guillermo Daniel Raimondi και τον Υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Horacio Reyser Travers. Επίσης στο Μπουένος Άιρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες, υπέρτιμο καί έξαρχο Νοτίου Αμερικής, κ. Ταράσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην ομογένεια.                                  Στη Χιλή ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό  Πολιτικών Υποθέσεων, κ. Alfonso Silva και τον Υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων,  κ. Rodrigo Yáñez.                                                                                                        Τέλος στο Περού ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού κ. Rogers Martín Valencia Espinoza. τον Υφυπουργό Εξωτερικών  κ. Hugo de Zela Martínez καθώς και με την Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λίμα κα Yolanda Torriani.                                         Η επίσκεψη επιβεβαίωσε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης  του εμπορίου και τις ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη σημασία την περίοδο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της.