Παρασκευή
10
Ιανουάριος
TOP

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στο επίκεντρο η δράση ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

Η δράση του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού” θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη στις 12 το μεσημέρι, αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αντώνης Ψαράκης.

Σημειώνεται ότι μετά την παρουσίαση του προγράμματος, ο περιφερειάρχης θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με θέματα της Π.Ε. Αρκαδίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι για την πιο πάνω δράση υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από την ΕΥΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εν λόγω δράση -με συνολική δημόσια δαπάνη 3.750.000 ευρώ- υπάγεται στο πρόγραμμα “Ενίσχυση επιχειρηματικότητας για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις 2014 – 2020” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο εντάσσεται στο ΠΕΠ.

Στοχεύει δε, α) στην ενίσχυση των εν λόγω επιχειρήσεων για τη χρήση υπηρεσιών και προϊόντων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), τα οποία θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές στην αγορά μέσω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι ΤΠΕ και β) στην εξοικονόμηση πόρων και προσφορά ανταγωνιστικών και φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών.

Επιδοτούμενες δαπάνες είναι, α) Λογισμικό και Υπηρεσίες Εφαρμογών Λογισμικού, β) Συστήματα Αυτοματισμού (άμεσα συνδεδεμένα με τις ΤΠΕ), γ) Ιστοσελίδα – Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop), δ) Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός (hardware), ε) Λοιπές Υπηρεσίες (μέγιστης διάρκειας έως την ολοκλήρωση του έργου) και στ) Μισθολογικό Κόστος (Νέο Προσωπικό).

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ, τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά Βιβλία και έχουν μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές, α) Ανώνυμη Εταιρία, β) Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, γ) Ομόρρυθμη — Ετερόρρυθμη Εταιρία, δ) ΙΚΕ, ε) Συνεταιρισμός, στ) ΚοινΣΕπ του Ν. 4430/2016 όπως ισχύει και ζ) Ατομική Επιχείρηση.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων, α) η Κατηγορία Α δηλαδή υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι 31/12/2018 έχουν τουλάχιστον δύο πλήρεις (ετήσιες) κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις και β) η Κατηγορία B στην οποία υπάγονται οι νέες επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω

κατηγορία, ενώ έχουν συσταθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας πρόσκλησης.

Η δημόσια δαπάνη ανά κατηγορία είναι, 3.000.000 ευρώ για την Κατηγορία Α και 750.000 ευρώ για την Κατηγορία Β. Σημειώνεται δε ότι στην περίπτωση μη κάλυψης του προϋπολογισμού μίας εκ των δύο κατηγοριών είναι δυνατή η μεταφορά του αδιάθετου προϋπολογισμού στην άλλη κατηγορία.

Ο προϋπολογισμός για κάθε υποβληθησόμενο επενδυτικό σχέδιο μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 έως 60.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης είναι 70%.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2020 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν, α) από την ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ) Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ. 271 3 601380 / e-mail: [email protected], URL: http://www.evdpelop.qr) και β) την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων/ΕΦΕΠΑΕ (τηλ. 261 0 622711 / e-mail: [email protected], URL: www.diaxeiristiki.gr).

Το ενημερωτικό φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Την περίληψη της εν λόγω δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.