Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Πιστώσεις περί τις 800.000 ευρώ για έργα πολιτισμού στη Μεσσηνία

Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι οι χρηματοδοτήσεις προκύπτουν μετά από σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα διατεθούν 50.000 ευρώ για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία.

Ακόμα, ο Π. Νίκας έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης του προαύλιου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, και διαμορφώθηκε στο ποσό των 625.000 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι εντάχθηκε -με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ- το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν τα μνημεία, α) Μονή του Σωτήρος στο Εξωχώρι, β) Μονή της Παναγίας του Χελμού στο Κέντρο και γ) Μονή της Ευαγγελίστριας στον Κάμπο. To εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο Δυτικής Μάνης, η οποία θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.