Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Πληρώθηκαν οι κορωενισχύσεις στα 6 προϊόντα – Την Πέμπτη 24/12 η Εξισωτική Αποζημίωση

Πραγματοποιήθηκε η κορωνοπληρωμή ύψους 33,5 εκατ. ευρώ στα 6 αγροτικά προϊόντα: Επιτραπέζια ελιά Καλαμών, πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης, ανοιξιάτικη πατάτα, τομάτα θερμοκηπίου Κρήτης, αγγούρι θερμοκηπίου Κρήτης και μελιτζάνα θερμοκηπίου Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ: «Το συνολικό ποσό που διατέθηκε προς τους Έλληνες παραγωγούς ανέρχεται σε 33.351.652,10 ευρώ, η πίστωσή του στους λογαριασμούς των δικαιούχων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και αφορά συνολικά 21.465 δικαιούχους».

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε: Στην καταβολή των ενισχύσεων των κορωνομέτρων σε 6 προϊόντα προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ύψους 33,5 εκατ. ευρώ,ενώ σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ νωρίτερα σήμερα (Τετάρτη 23/12) ολοκληρώθηκε η 2η και τελική πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης  για τους Παραγωγούς-Πωλητές σε Λαϊκές Αγορές.Όσο για την Εξισωτική Αποζημίωση επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της «ΥΧ» για την καταβολή του την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.

Κορωενισχύσεις

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.ypaithros.gr η διαδικασία πληρωμής των κορωνοενισχύσεων στα 6 προϊόντα είναι ακόμα σε εξέλιξη, και αφορά την καταβολή:

  • 11,9 εκατ. ευρώ περίπου για τις Επιτραπέζιες Ελιές ποικιλίας Καλαμών,</li>
  • 3 εκατ. ευρώ περίπου για το Πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης</li>
  • 11,5 εκατ. ευρώ περίπου για την Ανοιξιάτικη Πατάτα</li>
  • 5,5 εκατ. ευρώ περίπου για την Θερμοκηπιακή Τομάτα Κρήτης</li>
  • 1,3 εκατ. ευρώ περίπου για τα θερμοκηπιακά αγγούρια Κρήτης</li>
  • 355.000 ευρώ περίπου για τη θερμοκηπιακή μελιτζάνα Κρήτης</li>

Παραμονή Χριστουγέννων

Στο πλαίσιο των κορωενισχύσεων, σύμφωνα με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης για το ελαιόλαδο, ύψους 126 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.</p>

Όσον αφορά την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2020 επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της «ΥΧ» ότι θα καταβληθεί Παραμονή Χριστουγέννων. Το ποσό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να κυμανθεί σε περίπου στα 247 εκατ. ευρώ.

πηγη