Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο – Ποιές εξαιρέσεις

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο – Ποιές εξαιρέσεις

512
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα πρόσφατα νέα μέτρα καθορίζουν και τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα και φυσικά ορισμένες εξαιρέσεις…

Κατ’ αρχάς τόσο στα ΙΧ όσο και στα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται μόνον ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο. Οι δύο, συνολικά, επιβαίνοντες θα πρέπει να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, και μόνον εφόσον η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, μιας και που τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι έτσι κι αλλιώς μαζί 24 ώρες το 24ωρο.

Επίσης, ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι).

 

Τι ισχύει για τα διπλοκάμπινα οχήματα

και τα υπηρεσιακά οχήματα

Στα διπλοκάμπινα οχήματα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού, όπως έχει ανακοινωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Τι ισχύει για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού. Από και προς την εργασία απαιτείται η επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη καθώς και σχετικού δελτίου κίνησης, τα οποία θα πρέπει να επιδείξει ο εργαζόμενος σε περίπτωση ελέγχου.